Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Приштина: Србија има највећи утицај у ЦЕФТА, зато смо одбијени

© Sputnik / Ruslan KrivobokПриштина
Приштина - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
Пратите нас
Министарка трговине и индустрије у влади привремених привремених приштинских институција Розета Хајдари изјавила је да је Заједнички комитет ЦЕФТА одбио захтев такозваног Косова да у Споразуму о слободној трговини на Балкану буде представљено самостално, без УНМИК-а зато што Србија има највећи утицај у ЦЕФТА.
Хајдаријева је на ТВ 21 рекла да је Београд инсистирао да захтев Приштине уопште не буде разматран на састанку Управног одбора ЦЕФТА, који је одржан у четвртак, пренео је портал Репортери.
"Захтев није наишао на подршку јер је реч о веома великом утицају Србије. Србија има највећи утицај у ЦЕФТА", сматра она.
Заједнички комитет ЦЕФТА одбио је у четвртак захтев тзв. Косова да у Споразуму о слободној трговини на Балкану буде представљено као самостално, без Унмика, саопштило је раније министарство индустрије, предузетништва и трговине привремених приштинских институција.
Наведено је да се Приштина потом успротивила усвајању министарских закључака и три нацрта одлука, укључујући и одлуку коју је предложила Србија о признавању програма овлашћених економских оператера и буџета из којег се плаћа особље ЦЕФТА, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала