- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пробија одбрану: Руски „Авангард“ ван домета свих постојећих противракетних система

© Фото : Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаРакетни систем "Авангард"
Ракетни систем Авангард - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
Пратите нас
Командант Стратешких ракетних снага Русије, генерал-пуковник Сергеј Каракајев изјавио је да је руски хиперсонични ракетни систем „Авангард“ скоро недостижан за постојеће системе противракетне одбране, преноси лист „Красна звезда“.

„Такве бојеве главе не само да карактерише велика брзина која прелази 20 маха, него и маневарске способности што омогућава путању лета тако да се заобиђе зона деловања ПВО и не дозвољава да се предвиди коначна мета блока. С обзиром на такве карактеристике вероватноћа пробијања свих постојећих и напредних система ПРО је практично стопостотна“, рекао је Каракајев.

Истовремено је додао да се развијају системи ПРО других земаља, те да се ради на противракетама за уништавање хиперсоничних блокова.
Према речима Каракајева, Русија прави нове системе за пробијање противракетне одбране, између осталог и за ракетни систем са хиперсоничним бојевим главама.
Русија је тренутно једина земља на свету са хиперсоничним ракетама које се налаза на борбеној дужности или су у стању високе приправности. У Оружаним снагама Русије налазе се авионски систем „Кинжал“ са хиперсоничном ракетом, хиперсонична ракета „Циркон“ је на државним испитивањима, а такође постоје и стратешке ракете са хиперсоничним блоком „Авангард“.
„Авангард“ је руски стратешки ракетни систем са хиперсоничним бојевим блоком. У стању је да испали ракету која лети брзином 27 пута већом од брзине звука, што је око 33.000 километара на сат.
Слика руског стратешког ракетног система са хиперсоничком јединицом за планирање - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2021
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Америка прави „противотров“ руском „Авангарду“, Москва спрема нове хиперзвучне системе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала