- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шпанац изгубио, па причао неистине о Новаку: „Он игра сваке недеље...“

© AP Photo / Nick WassРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
Пратите нас
Неславно је прошао повратак Рафаела Надала на терен после вишемесечне паузе, где га је на егзибиционом турниру у Абу Дабију победио 134. рекет света Енди Мари. Шпанац је после пораза причао о повратку, а неизбежна су била питања новинара везана за Новака Ђоковића и ко ће први до рекордног 21. Гренд слем трофеја.
Положио је неочекивано Рафаел Надал рекет пред Британцем који има вештачки кук – 6:3, 7:5.
Новинаре у Абу Дабију свакако да је обрадовао повратак Шпанца тенису, али их је пре свега занимало ко ће ући у историју као највећи тенисер икада.
Новак Ђоковић, Рафаел Надал или Роџер Федерер, с обзиром на то да су сва тројица изједначени са по 20 ГС титула, а ближи се Аустралијан опен почетком наредне године.
Надал је на почетку свог обраћања на питање ко ће бити највећи, поручио:
„Не знам, нисам неко ко то може да потврди. Дуго сам био ван тамичења, готово шест месеци. Свестан сам да је та прича вечито актуелна, ту је негде, поготово са Новаком који је играо скоро сваке недеље. Ипак, за мене и Роџера који смо дуго били повређени... Тренутно смо изједначени, али Ђоковић има много више шанси од нас јер је здрав. Такмичи се и добро му иде“, рекао је Надал.
Прву прилику да престигне Надала и Федерера Новак Ђоковић ће имати на Аустралијан опену, у случају да заигра. И шпански бик са Мајорке свестан је тога...
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
СПОРТ
Још једно мучење Надала
„Хајде да видимо шта ће се десити у наредна два месеца. Уколико се вратим онда можемо да причамо о томе касније у току сезоне, кроз неколико месеци. Мој приоритет, тренуцни циље јесте да се вратим и да будем здрав. Да могу нормално да се такмичим, за остало ћемо видети“, констатовао је Рафа.
Али то што прича Надал далеко је од истине, а односи се на део да је Новак Ђоковић играо готово сваке недеље. Светски број један пропустио је комплетну америчку турнеју и Мастерс турнире на бетону. Такође, од УС Опена до Париза је био ван терена 50 дана.
Очигледно је да Шпанац то из неког разлога не жели да види или да прихвати, већ прича напамет... Тешко је поверовати да није пратио дешавања у свету тениса док се борио са повредом стопала.
Новак Ђоковић уручио пехаре најбољим такмичарима Тениског савеза Београда за 2021. - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
СПОРТ
Ђоковић уручио пехаре најбољим такмичарима Тениског савеза Београда за 2021. /фото/
Новак Ђоковић и Федерер - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
СПОРТ
„Ђоковић је несхваћен“: Бивши „број 2“ објаснио разлику између Србина, Шпанца и Швајцарца
Новак Ђоковић током Мастерса у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
СПОРТ
Легенда поново брани Ђоковића од лажи аустралијских медија: „Није истина...“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала