- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Руски медвед оправдано оштри канџе“: Запад би могао поново да удари на Москву

© Sputnik / Кирилл Брага / Уђи у базу фотографијаВојне вежбе Јужног војног округа
Војне вежбе Јужног војног округа - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
Пратите нас
Забринутост Русије у вези са могућношћу нове инвазије западних земаља није неоснована, сматра колумниста америчког листа „Нешенал интерест“ Петер Сучиу. Како каже, „руски медвед оправдано оштри канџе“.
„Није изненађујуће што руски медвед оштри канџе – модернизује морнарицу, изводи редовне вежбе и ради на новом оружју, од тенка Т-14 'Армата' до хиперсоничних и подводних ракета“, истакао је аутор чланка.
Војни аналитичар је прецизирао да се већини Американаца идеја о НАТО агресији чини измишљеном, али да се Москва не спрема узалудно за такав сценарио. С тим у вези, новинар је подсетио да су западне силе током протеклих неколико векова много пута покушале да изазову Русију и заузму њене земље.
Како се наводи у чланку, Сједињене Америчке Државе су такође извршиле инвазију на њену територију током Грађанског рата 1918. године и учествовале у борбама против бољшевичких снага. Само две деценије касније, нацистичка Немачка је покренула крвави сукоб против Совјетског Савеза, подсетио је аутор.
„По окончању Хладног рата и распада СССР-а, Русија је можда постала рањивија, јер су многи њени некадашњи сателити из комунистичког доба – Пољска, Мађарска и Румунија, као и Чешка и Словачка, ушли у НАТО“, констатовао је колумниста.
Према његовим речима, модернизацију руске војске не треба посматрати са становишта офанзивних способности, већ пре као средство обуздавања и гаранцију да Москву неће задесити још једна инвазија Запада.
Војник на тенку Т-72Б3 током вежби Јужног војног округа - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2021
РУСИЈА
Главни руски борбени тенкови показали снагу на петодневним вежбама: Противник уништен /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала