- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Снег одсекао седам села у општини Нова Варош, сметови праве проблеме и у Ивањици

© SputnikСнег
Снег - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
Пратите нас
Нормализација тешке ситуације на територијама општина Нова Варош и Ивањица кратко је трајала.
Јак ветар и нове снежне падавине донеле су нове проблеме мештанима планинских села: велики број локалних путева поново је потпуно непроходно а због квара на електро-мрежи опет је дошло до прекида у снабдевању електричном енергијом.
"Већина путева у месним заједницама Бела Река, Јасеново, Кућани, Божетићи, Трудово, Драглица и Акмачићи су после синоћних падавина под снежном блокадом. Услед јаког ветра формирани су сметови висине и до три метра. Све расположиве машине су на терену, непроходни путеви се морају пробити у току дана. Сутра је велика слава, Свети Никола, много људи слави, чак су се и мештани укључили са својим машинама како би снег што пре био прочишћен", изјавио је за РИНУ Радосав Васиљевић председник општине Нова Варош.

Завејан пут преко Голије ка Новом Пазару, на Одвраћеници метарски сметови

Јак ветар и нове падавине направили су нове проблеме и на територији општине Ивањица.
Пут преко Голије ка Новом Пазару, деоница Преко Брдо–Одвраћеница непроходна је за саобраћај већ данима.
Овде највећи проблем прави јак ветар, а због великих наноса формирани су снежни тунели.
"Немоћни смо пред оволиким снегом, чистач прође а након само неколико минута поново се формирају огромни снежни наноси. Највећи проблем путарима на овој деоници прави јак ветар, али и нове падавине. Овај правац непроходан је за саобраћај и зато апелујемо на возаче да не крећу на пут. Имали смо ситуације да поједини љубитељи "оф роуд" вожње крену да тестирају деоницу и дође до заглављивања, једва буду спасени", кажу у ЈП "Путеви Ивањица".
Нове падавине забележене су и на Златибору, за сада нема већих проблема и застоја у саобраћају, али се апелује на све возаче да на пут не крећу без зимске опреме и да своју вожњу прилагоде условима на путу.
На територији општине Лучани сви путеви су за сада проходни, а снабдевање струјом и водом је уредно.
"Регистрована су само мања искакања из електро-мреже, али ће све врло брзо бити санирано", потврдио је председник општине Лучани, Миливоје Доловић, пренео је Б92.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала