- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Развијен микрочип за чување ковид пасоша под кожом /видео/

© Фото : https://www.youtube.com/watch?v=jDB7dociwgsСубдермални микрочип
Субдермални микрочип - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
Пратите нас
Шведска компанија представила је нови субдермални имплантат за сертификате о вакцинацији против ковида 19, односно микрочип испод коже са информацијом о вакциналном статусу.
Имплантат се састоји од НФЦ (Near Field Communications) имплантата који садржи податке који се могу преузети помоћу уређаја за читање, као што је паметни телефон компатибилан са НФЦ.
„Имплантати су веома разноврсна технологија која се може користити за многе различите ствари, и тренутно је веома згодно имати ковид пасош увек доступан на вашем импланту“, прокоментарисао је у среду главни директор Епицентра Ханс Сјоблад, преноси Раптли.
„У случају да вам се батерија испразни, увек вам је доступан. Дакле, наравно, тако данас користимо ову технологију, следеће године ћемо је користити за нешто друго“, додао је Сјоблад.
Према Сјобладу, поступак је „потпуно реверзибилан“ и не захтева посебну телефонску апликацију.
Имплантати тренутно нису доступни за продају, иако компанија редовно организује „догађаје са темом имплантације“ са људима који су заинтересовани за технологију.
„Епицентар“ је иновативно чвориште које окупља различите нове технологије, укључујући имплантате микрочипа. Компанија је доспела на насловне стране раније ове године након што је стотинама запослених уградила приступне легитимације под кожу.
Шведска - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2020
Десет чињеница које доказују да Швеђани „нису с ове планете“
Микрочип - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2021
Чип „предосећа“ корону, филтер исисава вирус: Пентагон обелоданио „генијалне“ изуме
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала