- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ванредно стање у Сан Франциску због бројних смртних случајева од дроге

CC0 / Pixabay / Сан Франциско
Сан Франциско - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
Пратите нас
Градоначелница Сан Франциска Лондон Брид прогласила је ванредно стање у градској четврти Тендерлоин, области са високим процентом бескућника и стравично великим бројем смртних исхода од предозирања дрогом, у настојању да сузбије криминал и смањи смртност од предозирања.
“У кризи смо и морамо да реагујемо у складу са тим“, изјавила је Бридова на конференцији за новинаре, а преноси “Гардијан”.
Најављени план ће се агресивно позабавити питањима која се односе на оно што је назвала “опасним улицама“ у граду, а предвиђено је и повећање буџета за полицију.
"Превише људи умире у овом граду, превише људи лежи испружено на нашим улицама", изјавила је градоначелница, наводећи чињеницу да две особе дневно умру од предозирања, углавном фентанилом.
“Време је да се владавини злочинаца који уништавају наш град стане на крај”, поручила је Бридова.
Како је саопштено, већ је у току значајно повећање присуства полиције која има задатак да се обрачуна са продавцима и корисницима дроге.
Смртни случајеви повезани са дрогом су у порасту, а проглашење ванредног стања омогућиће граду да прескочи бирократију и да брзо обезбеди склониште, саветовање и медицинску негу људима који пате од зависности, истакли су Бридова и други градски званичници.
Овакав потез долази и недељама након што је Сан Франциско био на мети координисаних крађа, где су групе људи упадале у луксузне продавнице наоружани пајсерима и чекићима, пренео је Танјуг.
Као одговор на то, град је распоредио појачане полицијске снаге по центру града.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала