- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Западне државе не журе да шаљу своје војнике у Украјину

© Фото : Спутњику уступило Министарство одбранеВежба "Платинасти вук 2021" код Бујановца у којој учествују војници из девет земаља и Војска Србије
Вежба Платинасти вук 2021 код Бујановца у којој учествују војници из девет земаља и Војска Србије - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
Пратите нас
Друге државе још увек нису спремне да распореде велике војне контингенте у Украјину, док је Кијеву сада најпотребније оружје, рекао је у интервјуу листу „Апостроф ТВ“ секретар Савета за националну безбедност и одбрану Алексеј Данилов.
„Што се тиче великих војних контингената, о роме не могу ништа рећи, свака држава ће о томе самостално да одлучи. Данас немамо информације да су оне спремне да ценом свог живота бране нашу земљу. Штавише, не мислим да је то њихова обавеза. То је наша обавеза – заштита наше земље“, нагласио је он.
У исто време, Данилов је подсетио да страна војска обучава украјинске војнике.
„Код нас су сада представници САД, Велике Британије, Пољске, Литваније, других држава који врше обуку наших војника. Ти војници се стално налазе на територији наше државе, на нашим полигонима“, саопштио је он.
Секретар Савета безбедности је нагласио да Украјина, пре свега, очекује од Запада помоћ у наоружању.
„Ми им упућујемо молбу – да нам помогну са средствима самоодбране. Није нам потребно офанзивно наоружање, већ оружје за одбрану“, рекао је он.
Раније је амбасадор Русије у Лондону Андреј Келин саопштио да би Велика Британија могла да отвори војну базу у Украјини.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала