Док анђели спавају: Вељко Кузманчевић - Слобода је моје небо над Авалом (видео)

© СпутњикМарина Рајевић Савић и композитор Вељко Кузманчевић
Марина Рајевић Савић и композитор Вељко Кузманчевић - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2021
Пратите нас
Гост новог издања емисије „Док анђели спавају“ је композитор Вељко Кузманчевић који открива своја размишљања о уметности, породици, браку, вери и слободи.
У емисији Марине Рајевић Савић говорио је о томе како је врло рано научио да цени слободу, али и о одрастању, младости и животном путу који је увек био другачији од његове околине.
Уверен је да је слобода нешто без чега је немогуће живети, стварати и бити продуктиван, а да је човек слободан само када је ослобођен материјалног.
Каже да је као дете био врло радознао и живахан, али да је однос који је имао са родитељима, пун подршке и без стега и кочница, допринео развијању његове креативности.
Открио је и како су његови родитељи реаговали када је одлучио да се ожени зрелом женом, као и да ли је тај потез изненадио његове блиске пријатеље.
Овај уметник, између осталог, свира виолину, контрабас, клавир, гитару, а његова музика изведена је на више од 260 концерата широм бивше Југославије и у бројним европским градовима.
Прву ауторску композицију под називом „24. март“ написао је 1999. године, а изведена је непосредно по завршетку НАТО агресије на СР Југославију. 2005. године имао је самостални ауторски концерт са оркестром Краљевски гудачи Светог Ђорђа. Стални је члан Народног позоришта у Београду.
Ожењен је модном креаторком Верицом Ракочевић и живи и ствара на Авали.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала