- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Иран повукао амбасадора из Јемена због ковида 19

© AFP 2023 / MOHAMMED HUWAISЗграда парламента у Јемену
Зграда парламента у Јемену - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2021
Пратите нас
Иран је саопштио да повлачи свог амбасадора у Јемену због лечења, пошто је заражен вирусом корона.
Министарство спољних послова је на свом сајту објавило да је амбасадору Хасану Ирлу потребна хитна медицинска помоћ након што је оболео од ковида 19 пре неколико дана и да је на путу за Иран, преноси АП.
Саопштење је уследило након што је Волстрит џурнал објавио у петак да је Ирло уклоњен због сукоба са побуњеницима Хутима, које подржава Иран и под чијом контролом је Сана, главни град Јемена.
У извештају амерички лист цитира анонимне званичнике са Блиског истока и Запада који су саопштили да Ирлу није показивао симптоме ковида 19.
"Да би Ирлу био пребачен на лечење у нашу земљу, Министарство спољних послова је обавило консултације са неким земљама региона како би се припремило за његово пребацивање, које је тренутно у току", саопштио је портпарол иранског Саид Катибзадех, преноси Ројтерс.
Портпарол Хута Мохамед Абдулсалам је на Твитеру потврдио да је иранско-саудијским споразумом, постигнутим кроз контакте са Ираком, ирански амбасадор у Сани пребачен у ирачки авион због свог здравственог стања, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала