- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Како фотографи виде парове на венчању и шта значи њихово понашање пред камерама

CC0 / / Венчање
Венчање - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2021
Пратите нас
Током фотографисања венчања или веридби, фотографи посебну пажњу посвећују говору тела партнера и како се гледају, јер је све то важно за хватање правог тренутка камером.
Говор тела често открива више од било којих речи. А то је нарочито изражено у понашању љубавних парова.
Два фотографа, Аријела Чепмен и Ерика Витинг, кажу да на основу понашања парова могу да закључе да ли ће остати заједно или не.

Шта значи ако се парови заједно смеју?

И Аријела и Ерика сматрају да је смех кључ сваке успешне везе. Такође, када заједно могу да превазиђу непријатност што, рецимо, стоје пред објективом некога кога не познају, и знају да се фокусирају на заједничку забаву – и то је показатељ њихове добре будућности.
Када се парови много смеју током снимања, то показује колико уживају једно у другом. Смех је изузетно важан за добру везу, шалити се међусобно је оно што живот чини забавним.
„Јер, живот не би требало доживљавати превише озбиљно. Када сликам парове и они се смеју, могу да наслутим да ће њихова веза трајати“, каже Аријела.

Колико је важан контакт очима

„Добар показатељ успешне везе је много контаката очима, као и суптилни физички додири, попут држања за руке, чак и када не гледају једно у друго или док се друже с другим гостима и породицом. По мени је то највећи показатељ да ли ће брак трајати“, рекла је Ерика.
С друге стране, њих две наилазе и на парове који се током снимања свађају или понижавају једно друго. У таквим случајевима нема много дилеме – њихова веза вероватно неће добро завршити нити ће живети срећно док су заједно.
Прави партнери требали би да теже томе да повећавају самопоуздања вољене особе, а не да га срозавају.

Лоши знакови

Ерика наводи да постоји још један лош знак – када је један од партнера потпуно незаинтересован за фотографије венчања нити има жељу да учествује у томе.
Она додаје да често виђа парове који се због тога свађају пред камером или постају саркастични, а то никако није показатељ срећне везе која ће трајати цео живот.
Њих две напомињу и да сама свадбена забава и чланови породице могу да открију колико ће тај брак бити успешан.
„Сукоби, напетост или свађе на самој забави или са члановима фамилије показују знакове стреса у вези или су показатељи да ће касније у вези бити непријатне напетости“, каже Аријела и додаје да, с друге стране, комплименти које партнери изговарају једно другом током снимања, представљају добар знак за срећну везу, пренео је ДДЛ.

Подижите партнерово самопоуздање

„Најбољи савет који могу да им дам је да подижу самопоуздање партнера, а не да га спуштају. На пример, ако током фотографисања партнерка каже да се осећа натечено или да се не осећа лепом, партнер треба да их охрабри речима: „Лепа си“, или нешто слично, што ће ојачати њено самопоуздање.“
„Мислим да су парови који се међусобно изграђују и међусобно подижу самопоуздање, добар потенцијал за срећну везу“, тврди Аријела Чепмен.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала