- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мари о Ђоковићу: Не би ме изненадило да сутра одустане од Аустралијан опена

© AP Photo / Christophe EnaНовак Ђоковић и Енди Мари
Новак Ђоковић и Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2021
Пратите нас
Британски тенисер Енди Мари говорио је о вакцинама, Аустралијан опену и Новаку Ђоковићу, осврнувши се на могућност да се деветоструки шампион Ози опена наредне године не појави на турниру.
Мари је припрему за нову сезону започео егзибиционим турниром у Абу Дабију, где је у финалу поражен од Андреја Рубљова.
У интервјуу након турнира за „Еуроспорт“ открио је да планира да узме бустер вакцину против вируса корона пред почетак турнира у Аустралији, која му је наредна дестинација.
Вакцинација ће бити обавезан услов како бисте учествовали на Аустралијан опену и осталим турнирима на том тлу ове године, због чега учешће Новака Ђоковића на истим и даље није у потпуности потврђено.
Новак је у неколико наврата у претходне две године одбио да открије то да ли је вакцинисан или није, те био јасан у ставу да не мисли да би тенисери и тенисерке требало да буду условљени вакцинацијом.

„Већ смо близу турнира и не знам шта се тачно дешава, тако да можемо и да претпоставимо да није баш био вољан да то уради. С обзиром на то, да сутра чујем да не иде (на Аустралијан опен), да ли бих се изненадио? Не, не мислим да бих“, изјавио је Мари.

Тридесетчетворогодишњи Шкот истиче да су вакцине безбедне и да би информација да је Ђоковић невакцинисан због тога за њега била изненађујућа.
„Био бих изненађен (када бих сазнао да није вакцинисан) јер мислим да је вакцина безбедна. Знам да неки људи причају да није ефикасна јер сад морају да добију још вакцина због нових сојева и свега, али мислим да је тако са многим болестима“, прича троструки Гренд слем шампион и додаје:
„Као код грипа на пример, сваке године нам нуде вакцине против грипа, које су мало промењене, како бисмо смањили ризик. Верујем да су безбедне и ефикасне, тако да да – изненадило би ме из тог разлога не оде (у Аустралију)“.
Подсетимо, Новак и Енди су одиграли чак 36 међусобних дуела (25-11 за Србина), од чега пет у Аустралији. Ђоковић је Британца победио свих пет пута, од чега једном у полуфиналу и четири пута у финалу.
Срамна изјава човека против којег се бори Ђоковић
Легенда поново брани Ђоковића од лажи аустралијских медија: „Није истина...“ /видео/
Федерер, Надал или Ђоковић? Зверев: Погледајте чињенице!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала