- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Милион малих и средњих предузећа и 10.000 „малих џинова“ - нови кинески петогодишњи план

© Fotolia / KittiphanКинески јуан
Кинески јуан - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2021
Пратите нас
Кина има за циљ да створи милион иновативних малих и средњих предузећа до 2025. године, наводи се у владиним смерницама о развоју малих и средњих предузећа током периода 14. петогодишњег плана (2021-2025).
Кина ће до тада, између осталог, створити 100.000 малих и средњих предузећа која карактерише специјализација, префињеност, јединственост и иновативност, као и 10.000 компанија тзв. „малих џинова“, чији је фокус на врхунским технологијама, истиче се у владиним смерницама.
Смернице су заједнички објавили Министарство индустрије и информационих технологија Кине и 19 других министарстава и владиних ресора.
Циљевима је предвиђено да ће издаци за истраживање и развој малих индустријских предузећа одржати годишњи раст од изнад 10 одсто до 2025. године, а број пријава патената ће такође бити повећан за 10 одсто на годишњем нивоу, пренео је Танјуг.
Поред тога, биће уложени напори да се побољша ефикасност услуга за мала и средња предузећа, као и да се побољшају услуге дигиталним технологијама, истиче се у смерницама кинеске владе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала