- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Израел усред петог таласа, на „црвеној“ листи САД и још девет земаља

© Tanjug / АР/Sebastian ScheinerИзраелске „наруквице слободе“
Израелске „наруквице слободе“ - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2021
Пратите нас
Израел је усред петог таласа епидемије вируса корона због омикрон варијанте, изјавио је у недељу премијер те земље Нафтали Бенет, апелујући на грађане да се вакцинишу у што већем броју.
Бенет је у телевизијском обраћању позвао и на предузимање мера као што је рад од куће.
Он је изнео очекивање да ће број заражених почети да расте за неколико недеља, преноси Ројтерс.
Додао је да је Израел „купио мало времена“ тако што је ограничио улазак у земљу када је омикрон варијанта први пут откривена прошлог месеца, али и да то време сада истиче.
Израел је додао Сједињене Државе и још девет других држава на своју листу земаља у које је путовање забрањено, наводећи као разлог забринутост због ширења омикрон соја корона вируса.
Према најновијој одлуци, која ступа на снагу сутра у 22 сата по локалном времену, Израелцима ће бити потребна посебна дозвола за лет у САД, које су сада једна од око 50 земаља у које Израелци не могу да путују, преноси агенција Ројтерс.
Израелски премијер Нафтали Бенет је у телевизијском обраћању поручио да је Израел купио извесно време брзим преласком на ограничења путовања када је омикрон први пут откривен прошлог месеца, али да оно сада понестаје.
Бенет је предвидео и пораст заражавања у року од неколико недеља.
На "црвену листу" земаља у које је забрањено путовање стављене су САД, Италија, Белгија, Немачка, Мађарска, Мароко, Португалија, Канада, Швајцарска и Турска.
Израел је забележио 134 потврђена случаја омикрона и још 307 сумњивих случајева, саопштило је израелско Министарство здравља.
У склопу свог првог одговора на омикрон, који је први пут откривен у јужној Африци и Хонгконгу, Израел је 25. новембра забранио улазак странцима и увео карантин од три до 14 дана за Израелце који се враћају из иностранства.
Атмосфера на улицама Беча првог дана ступања на снагу закључавања Аустрије - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2021
СВЕТ
Омикрон се шири Европом: Присуство новог соја короне потврђено и у Аустрији, Швајцарској и Португалу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала