- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Најк почиње да продаје дигиталне патике /видео/

© Фото : Tviter/RTFKT StudiosДигиталне најк патике
Дигиталне најк патике - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2021
Пратите нас
Компанија спортске опреме Најк саопштила је да су купили виртуелног произвођача патика РТФКТ у жељи да прошире свој утицај у брзорастућем “метаверзуму”.
Прошлог месеца Најк је постао један од првих великих брендова који је ушао у виртуелни свет. Они су лансирали “Најкленд“, бесплатни 3Д простор унутар Роблоx платформе за игрице.
Компанија РТФКТ прави НФТ токене, који представљају “незамењиве” токене, криптографски заштићену дигиталну имовину или вид криптовалуте. Они омогућавају да се различити јединствени предмети, појаве, уметничка дела или слично продају путем механизма дигиталне трговине.
Ова компанија је основана 2020. године. Специјализована је за дигиталну моду и патике, а још увек није познато за колико новца ју је Најк купио.

Убрзање дигиталне трансформације

“Ова аквизиција је још један корак који убрзава Најкову дигиталну трансформацију и омогућава нам да служимо спортистима и креаторима тамо где се укрштају спорт, креативност, игрице и култура“, каже Џон Донахо, председник и извршни директор компаније Нике.
Како је додао, Најк преузима веома талентован тим креатора са аутентничним брендом.
“Наш план је да инвестирамо у бренд РТФКТ, служимо и развијамо њихову иновативну и креативну заједницу и проширимо Најков дигитални отисак и могућности.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала