- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Виша сила“ за кратко зауставила Јокића од новог великог достигнућа

© AP Photo / Adam HungerСрпски кошаркаш Никола Јокић
Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2021
Пратите нас
Никола Јокић, кошаркаш Денвер Нагетса, претходне ноћи требало је да постане тек шести кошаркаш у историји франшизе из Колорада са 9.000 поена у НБА, међутим, вирус корона који хара у редовима многих екипа, па тако и Бруклин Нетса који су били противници Нагетса, одложила је утакмицу двеју екипа.
Јокић, којем је ово седма сезона у Америци, у подневним часовима у недељу сазнао је његова екипа неће одиграти утакмицу у Бруклину јер домаћин није у могућности да изведе осам здравих кошаркаша на терен.
Нови сој вируса корона озбиљно је захватио комплетну лигу, а иако су симптоми асимптоматски или 'пак јако благи, НБА се сусрео са сценаријом који су желели да избегну – одлагањем утакмица.
У ноћи између недеље и понедељка чак три меча нису одиграна због немогућности тимова да изведу осам кошаркаша на терен, а међу њима је и Атланта Хокс – екипа нашег Богдана Богдановића који се због повреде, а не короне, налази ван терена.

Утакмице које су отказане претходне ноћи:

Филаделфија Њу Орлеанс
Атланта Кливленд
Бруклин Денвер
Јокић је баш у Бруклину, тачније Њујорку, требало да се придружи великанима Денвер Нагетса – Џошу Инглишу, Кармелу Ентонију, Дену Иселу и Дејвиду Томпсону – као кошаркаш са девет хиљада поена у дресу екипе из Колорада.
Српском кошаркашу потребно је само девет поена да дође до ове сјајне бројке, а с обзиром да бележи 26 поена у просеку, то би вероватно учинио у дворани Нетса.

Најбољи стрелци у историји Денвер Нагетса:

1.
Алекс Инглиш (11 сезона) – 21.465 поена (25,9 у просеку);
2.
Ден Исел (10 сезона) – 16.589 (20,7);
3.
Кармело Ентони (осам сезона) – 13.970 (24,8);
4.
Дејвид Томпсон (седам сезона) – 11.992 (24,1);
5.
Ралф Симпсон (седам сезона) – 10.130 (19,5);
6.
Никола Јокић (шест и по сезона) – 8.991 (18,8).
Ако настави у оваквом ритму, бележећи 25-26 поена сваке ноћи, постоји велика вероватноћа да Јокић већ ове сезоне дође до 10.000 поена за само седам година у НБА.
Српски кошаркаш од друге такмичарске године игра у ритму највећих звезда, а у последње две сезоне још више је подигао ниво и тренутно спада међу четири најбоља кошаркаша света.
Када је реч о скоковима, Јокић ће ускоро надмашити легендарног Дикембе Мутомбоа који се налази на трећем месту вечне листе Денвера са 4.811 ухваћених лопти – 51 више од центра из Сомбора.
Српски кошаркаш ускоро ће бити у топ 3 готово свих статистичких категорија франшизе из Колорада, па му је тако потребно још 103 асистенције да достигне Андре Милера на трећем месту најбољих асистената Нагетса. Импресивно за центра.
Денвер наредни меч игра у ноћи између среде и четвртка против Оклахома Сити Тандера.
„О овоме је причао Јокић“: Америка никада неће имати оно што има Београд /видео/
Ноћ за историју и нешто што нико никада није остварио – Сомборац господари Америком /видео/
Јокић разбио Атланту, па одмарао гледајући Денверово „ново оружје“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала