- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Израел: Први смртни случај пацијента зараженог омикрон сојем

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Уђи у базу фотографијаСкафандер
Скафандер - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
Пратите нас
У Израелу је потврђен први смртни случај код пацијента зараженог омикрон сојем корона вируса, пренели су израелски медији.
У извештајима се наводи да је прва жртва омикрон варијанте короне мушкарац у осмом деценији са постојећом историјом обољења и да је преминуо јуче у Бершеви иако је био вакцинисан са две дозе вакцине.
Први човек Светске здравствене организације (СЗО) за регион Европе Ханс Клуге упозорио је данас све земље да се припреме за "значајан пораст" броја случајева ковида-19 изазваног сојем омикрон који се шири и потврдио да се ова варијанта короне до сада углавном појављивала у млађој популацији.
Европском региону СЗО припада и Израел, али и Турска, Русија и друге бивше совјетске републике.
Клуге је на данашњој конференцији за новинаре у Бечу потврдио да се од новембра када је откривен омикрон сој ова варијанта појавила у најмање 38 од 53 земље европске зоне СЗО и већ је доминантан у неколико држава, укључујући Данску, Португал и Велику Британију, преноси Ројтерс.
Истовремено, здравствени званичници у Тексасу су данас саопштили да је и тој америчкој савезној држава забележен први смртни случај повезан са омикрон сојем корона вируса, преноси ЕЈ-БИ-СИ Њуз.
Верује се да је то први познати смртни исход повезан са омикрон сојем у САД, наводи се у извештају који се позива на здравствене званичнике округа Харис.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала