- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Подржаваћемо развој БиХ на све могуће начине

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
Пратите нас
Руска страна данас не региструје отворене нерешене проблеме у билатералним односима Русије и Босне и Херцеговине, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров на почетку преговора са босанском колегиницом Бисером Турковић. Како каже, Москва ће на све могуће начине подржавати развој БиХ.
Он је скренуо пажњу на то да се састанак са босанском министарком одвија уочи 25. годишњице успостављања дипломатских односа двеју земаља, која ће бити обежелена 26. децембра.

„Наши сарадници су припремили одговарајуће поруке тим поводом и данас ћемо их разменити. Током тог историјски кратког периода прошли смо прилично богат пут – од међусобног дипломатског признања до конструктивног и вишестраног партнерства. Много тога је урађено у билатералним односима у области трговине, економије, улагања и хуманитарним везама. И у билатералним односима немамо никакве отворене нерешене проблеме, то је барем наша процена“, нагласио је шеф руске дипломатије.

Лавров је указао да стране добро сарађују у међународним организацијама и констатовао да је Москва заинтересована за даљи развој пријатељских односа са БиХ.
„Подржаваћемо на све начине развој ваше земље на основу Дејтонских споразума. Русија је један од главних гаранта тог документа“, додао је дипломата.
Такође је изразио наду да ће разговор о читавом спектру питања на богатој агенди тих преговора бити користан.
Подсетимо, раније је Министарство иностраних послова Русије саопштило да ће шеф руске дипломатије Сергеј Лавров разговарати у уторак у Сочију са шефицом дипломатије Босне и Херцеговине Бисером Турковић. Турковићева ће боравити у радној посети Русији од 20. до 22. децембра.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2021
РЕГИОН
Министарка БиХ иде у Сочи на састанак са Лавровом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала