- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Министар одбране Бугарске против распоређивања снага НАТО-а у земљи

© AFP 2023 / VANO SHLAMOVАмеричка војска
Америчка војска - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
Пратите нас
Министар одбране Бугарске Стефан Јанев не сматра потребним да се на територији његове земље распореде додатне снаге НАТО-а, као одговор Русији.
Према речима министра, о овом предлогу се још увек само разговара. Он је изјавио да акције Русије на источном ободу НАТО-а "треба пажљиво пратити", али сматра да би распоређивање трупа Алијансе могло изазвати нежељену напетост.
"Такви разговори, и приступи могу потенцијално довести до нежељене ескалације напетости у региону. Штавише, у овој фази нема разлога да се процеси које гледамо сматрају директном претњом Алијанси и релевантној зони безбедности. У том смислу, не сматрам да је настала ситуација која би могла да аргументује потенцијално решење, везано за распоређивање додатних снага на нашој територији. Таква одлука није у складу ни са интересима савезника, нити са националним интересима републике Бугарске", изјавио је Јанев.
Раније је шеф Здружених снага НАТО у Европи амерички генерал Тод Волтерс предложио да се повећа контингент Алијансе у Бугарској и Румунији.
Тенкисти са заставом НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
РУСИЈА
НАТО повећава број трупа у Румунији и Бугарској?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала