- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

На једној од пет најпопуларнијих планина у Србији продају „паметне куће“ - квадрат преко 2.000 евра

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/Vanilica / Дивчибаре
Дивчибаре - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
Пратите нас
Удаљене 38 километара од Ваљева Дивчибаре годинама привлаче како локалце, тако и туристе из Београда али и других градова и места у Србији.
Тренутно све траженија туристичка дестинација нуди посетиоцима пријатан одмор и лепу природу, довољно је урбана да гости могу да се снабдевају и оду негде на пиће или ручак ван апартмана или хотела, а опет, доста је нетакнута у поређењу са одмаралиштем на Копаонику или Златибору.
Управо тамо сада „беже“ сви који су се заситили гомиле багера усред планине и непрекидне градње, прашине, вишеспратница, гужве. Најбржи пут који води од наше престонице до Дивчибара има 104 километра и води преко Ибарске магистрале до Жупањца.
Туристичка и угоститељска понуда у овом планинском одмаралишту је све разноврснија, како напредује и домаћи туризам, у шта су се посетиоци уверили током 2020. године. Наиме, тамо се могу пронаћи луксузни хотели, приватни смештај, али и куће на продају.
А када су куће у питању, тренутно је оглашена луксузно опремљена тзв. паметна кућа од преко 100 квадрата, по цени од 260.000 евра. То значи да је цена по квадрату - око 2.320 евра, а у питању је новоградња, с централним грејањем и више од пет соба, пише Телеграф бизнис.
„У најлепшем делу прелепих Дивчибара продајемо кућу опремљену уређајима најсавременије технологије, што за резултат има паметну кућу. Већина команди се шаље путем апликације са мобилног телефона. Понуђена некретнина се налази на прелепом ограђеном плацу од 500 метара квадратних“, пише у огласу.
Такође се додаје да је ова кућа „идеална за породично дружење или рентирање“.
Около Ваљева се налази и кућа од 150 квадрата, где је квадрат око 700 евра. У питању је староградња, али некретнина има подно грејање и налази се на шест ари плаца. „Има свој бунар са водом и своју канализацију, видео надзор и интернет“, наводи се.
Још једна атрактивна кућа на Дивчибарима има 106 квадрата и продаје се за 160.000 евра. Некретнина има етажно грејање, терасу, интернет, пет соба, и налази се у срцу познатог планинског одмаралишта.
„Састоји се из две засебне јединице окружене мешавином листопадног и четинарског дрвећа и има дивно уређен врт. Ентеријер и столарија су од пуног дрвета, кућа је комплетно опремљена за боравак и продаје се са свим стварима“, пише даље у огласу.
Осим Копаоника, Златибора и Маљена (на којем се налази одмаралиште Дивчибаре), још две наше најпосећеније планине су Фрушка Гора и Тара. Али, све су популарније и Стара планина и Златар.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала