- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић никад искреније о породици, сузама и „намерама људи“: „И даље мислим да ћу бити коњар“

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић у дуелу са Филаделфија 76ерсима
Никола Јокић у дуелу са Филаделфија 76ерсима - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
Пратите нас
Никола Јокић, најбољи кошаркаш света, истакао је да око себе има људе које зна и пре него што је постао велика спортска звезда и истакао је да је захвалан на томе што је породица била све време уз њега.
Јокић се за блог Маје Маћешић присетио детињства и не баш тако лепих момената.
„Кад сам био млађи онда сам плакао стално. Тад сам плакао и што сам мали и што сам гојазнији, тад сам имао више пораза, али можда ме је баш то довело ту, где сам сада. Ја мислим да сам победник и да сам борац на терену, било је и промашаја за победу, доста пута сам био и кривац, али не бих био овде где јесам да тога није било“.
Данас, иако је најбољи, не говори себи да је то.
„Jа сам баш сушта супротност томе, увек мислим да је противник бољи од мене, имам самопоуздања али немам ту дрскост да кажем за себе да сам најбољи. Мислим да ме то некако гони, жеља да се надмећем са неким и да не могу да прихватим да сам бољи него морам то и да докажем. Не знам да ли сам остао нормалан, али мислим да нисам остао исти. Мораш да се промениш да би заштитио себе од свих фактора који утичу на тебе, на твој и на живот твоје породице. Сигурно неки људи мисле за мене да сам арогантан али ја се суштински нисам променио јер и даље волим исте ствари које сам волео одувек. Мислим да је тешко сада да будем као сав нормалан свет, али нека моја жеља и циљ јесу да када завршим каријеру и престане све ово је да када се појавим негде то неће више бити нека велика ствар. То је моја жеља“.
Јокић, каже, никада није желео да буде најбољи.
„Деца уопште не треба да мисле да треба да буду најбољи. Некако, то никад не знаш. Јако је мало најбољих људи на свету, у било ком занимању, и мислим да не треба да оптерећујемо децу са тиме. Ја нисам желео, а ни сад не желим да будем најбољи. Мислим да се успех не броји новцем и наградама него квалитетним људима око себе, не оптерећујмо децу медаљама. Ако уживају у томе што раде, мислим да је то већ један велики успех“.
Како је навео, успон у сам врх некада јако лоше утиче на човека.
„Имао сам прилике да видим примере из свог окружења, где не само да су се апетити повећали, него их је тај успон повукао на дно. Захвалан сам, јер је за мене породица одувек била подсетник свих моралних вредности. Све везе из прошлости које сам саградио са пријатељима стварне, нису лажне. Лакше је било стећи тада пријатеља, јер сада не знам коме ја каква намера“.
Упитан да свој живот опише кроз песму рекао је да „не постоји тако лепа песма“.
„Волим тамбураше, тај стил музике и тај стил живота, па нека буде „Већ одавно спремам свог мркова”, јер то је ипак моја љубав од 12. године. Ја и даље мислим да ћу на неки начин бити коњар, и бавити се тим спортом, баш као у тој песми, ух, тако бих и ја. Волео бих можда да могу мало више да проводим времена са коњима, одлазим да гледам трке или да возим“.
Јокић је рекао да су његови јунаци из детињства његова браћа, а открио и да је штала прво место на које оде када дође кући.
„Седма година већ и сваки пут станем прво тамо, не знам ни ја зашто али то је место на коме сам сигуран и свој“, закључио је Јокић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала