- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Нове линије Ер Србије из Ниша и Краљева

© Sputnik / Александар Джорович / Уђи у базу фотографијаПрви лет Ер Србије после укидања ванредног стања
Први лет Ер Србије после укидања ванредног стања - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
Пратите нас
Ер Србија је саопштила да ће од 4. јануара саобраћати на редовним линијама између Ниша и Београда, Истанбула, Франкфурта (Хан), Келна и Љубљане, док ће из Краљева обављати летове до Истанбула.
Наведене дестинације ће бити повезане два пута недељно, са изузетком линије Београд - Ниш, на којој ће се обављати четири недељна лета.
Национална авио-компанија од јануара почиње успостављање линија од јавног интереса са аеродрома Константин Велики у Нишу и аеродрома Морава у Краљеву, а авио-карте су у продаји.
Током летње сезоне обављаће се сезонски летови на линијама Ниш-Тиват и Ниш-Атина, као и Краљево-Солун и Краљево-Тиват.
Ер Србија ће на новим линијама летети до 31. децембра 2023. године, на основу резултата тендера за обављање услуга ваздушног превоза на линијама од јавног интереса који је расписала Влада Републике Србије.
Директор за комерцијалу и стратегију Ер Србије Јиржи Марек изразио је задовољство што се понуда компаније проширује из региона Јужне и Западне Србије и Шумадије.
Поручио је да ће се на тај начин путницима значајно олакшати планирање путовања, истичући да ће нове линије допринети и јачању комерцијалних и туристичких активности у тим деловима Србије.
"По први пут се уводе летови између Ниша и Београда, што ће путницима из града на југу Србије омогућити да преко престонице, као чворишта, стигну и до других европских дестинација у мрежи Ер Србије. Такође, веома нам је драго што Ниш повезујемо и са Келном, нашом новом, и петом по реду, дестинацијом у Немачкој," рекао је Марек.
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала