- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу открио злокобне планове Америке – какав се хаос спрема у Украјини

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаМинистар одбране Русије Сергеј Шојгу
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
Пратите нас
Америчке приватне војне компаније које се налазе у Доњецкој области припремају провокације са хемијским компонентама на истоку Украјине, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.
„Цистерне са неидентификованим хемијским супстанцама допремљене су у градове Авдејевку и Красни Лиман ради провокација“, рекао је Шојгу на проширеном заседању колегијума Министарства одбране на којем учествује председник Русије Владимир Путин.
Према подацима Министарства одбране, у Доњецкој области има око 120 припадника америчких приватних војних компанија који обучавају украјинске специјалне снаге.

Укључивање Украјине у војне активности ─ претња за безбедност

Шојгу је додао да тежња НАТО-а да укључи Украјину у своје војне активности угрожава безбедност.
„Тежња Северноатлантске алијансе да укључи украјинске Оружане снаге у своје војне активности представља претњу по безбедност. Наставља се војни развој територије Украјине од стране земаља НАТО-а“, рекао је Шојгу.
Министар је напоменуо да америчке испоруке хеликоптера, јуришних беспилотних летелица и противтенковских ракета отежава ситуацију.
Министар је истакао да НАТО током војних вежби разрађује опције за коришћење коалиционих група против Русије уз учешће Грузије, Молдавије и Украјине.
„Посебну пажњу НАТО посвећује питањима пребацивања трупа на источно крило Алијансе, укључујући и са континенталног дела Сједињених Америчких Држава. На вежбама се увежбавају различите опције коришћења коалиционих група против Русије у којима учествују ванблоковске државе – Грузија, Молдавија и Украјина“, закључио је Шојгу.
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2021
Подкаст
Љубинка Милинчић: Путин повукао потез после ког Америка нема куд — да ли је ово мат
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала