Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Српска листа одржала хитну седницу

© AP Photo / Bojan SlavkovicКосовска полиција у Косовској Митровици
Косовска полиција у Косовској Митровици - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
Пратите нас
На хитној седници општинског одбора Српске листе у Штрпцу донет је заључак у коме се најоштрије осуђује начин на који је полиција извела акцију данас у Штрпцу а у којој су деца и породице функционера Српске листе биле изложене бруталним упадом у њихове домове и застрашивањем у раним јутарњим сатима.
Саопштење Српске листе преносимо у целини.
"Чињеница је да је цео процес могао да се уради на другачији начин, али је очигледно неком била потребна медијска и филмска представа како би се не само застрашиле породице наших истакнутих функционера, већ како би се послала и порука свим другим грађанима да након акција на северу, сада у једној већинско српској општини на југу, се спроводе сличне акције под изговором борбе против корупције.
Није први пут да се управо у нашој општини спроводе овакве акције, али се уназад увек показало да су оне биле више као спектакл за јавност, а мање као заиста борба против криминала и корупције. Народ Штрпца, њени грађани, су дубоко узнемирени због свега онога што је данас могло да се види у Штрпцу. Блокада институција где је Општина Штрпце била током целог дана затворена као и блокиране улице током целог јутра вратила су нас у време за које смо мислили да је давно иза нас.
Општински одбор Српске листе, сви њени чланови, пружају недвосмислену подршку свим приведенима члановима Српске листе и њиховим породицама. Знамо и верујемо да ће се доказати да су оптужбе против њих неосноване. Целокупну ситуацију и начин на који је спроведена акција видимо као атак на све нас, атак на Српску листу, на Братислава Николића који се годинама борио и изборио за мир и суживот, да општина Штрпце данас буде пример мултиетничности на Косову, што очигледно неком смета. Такође, ово је својеврстан удар и на ново општинско руководство које је од првог дана кренуло да ради у интересу грађана, да проблеме решава институционално, да се питање Брезовице као и друга питања реше на начин да се избегну било какви проблеми што, понављамо, очигледно некоме не иде у прилог.
Уједно поручујемо и сејачима мржње у општини Штрпце, онима коју се радују и током целог дана на разне начине поздрављају бруталне упаде у породичне домове наших сународника, да ће правда победити, победиће их српски народ као што смо их и до сада побеђивали", наведено је у саопштењу.
Припадници тзв. специјалних снага Косова на северном делу Косово и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
СРБИЈА
Штрпце у блокади, до зуба наоружани специјалци Росу приводе Србе: Петковић о „новом терору Куртија“
Није у питању продаја, или приватизација, већ концесија, каже заменик градоначелника општине Штрпце - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
СРБИЈА
Уплашени смо! Срби из Штрпца сведоче о упаду приштинских „командоса“ који очекују и – појачање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала