- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

СЗО о празницима: Боље је отказати сада и славити касније, него славити сада и туговати касније

© AP Photo / Matt DunhamЛондон током пандемије вируса корона
Лондон током пандемије вируса корона - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
Пратите нас
Светска здравствена организација (СЗО) је позвала људе да откажу неке од својих планова за одмор како би заштитили јавно здравље пошто се омикрон варијанта шири глобално.
“Отказан догађај је бољи од угашеног живота”, изјавио је директор СЗО Тедрос Аданом Гебрејесус, додајући да се морају донети “тешке одлуке”, преноси Би-Би-Си.
“Свима нама је доста ове пандемије. Сви желимо да проводимо време са пријатељима и породицом. Сви желимо да се вратимо у нормалу. Најбржи начин да то урадимо је да сви ми, лидери и појединци, донесемо тешке одлуке које морају бити направљене како бисмо заштитили себе и друге”, изјавио је директор СЗО.

“У неким случајевима то ће значити отказивање или одлагање догађаја. Боље је отказати сада и славити касније, него славити сада и туговати касније”, поручио је Гебрејесус.

Његови коментари су уследили након што су здравствени стручњаци прогласили омикрон доминантном варијантом у САД.
Гебрејесус је додао да сада постоје докази да се ова варијанта "шири знатно брже од делте" и да изазива инфекције код људи који су већ вакцинисани или који су се опоравили од ковида 19.
Такође је нагласио да би пандемија могла бити окончана 2022. године ако би се обезбедило да 70 одсто становништва у свакој земљи света буде вакцинисано до средине следеће године.
Додаје и да се Кина, у којој је, како се верује, епидемија почела 2019. године, мора јавити са релевантним подацима и информацијама.
“Морамо да наставимо док не сазнамо порекло, морамо да се трудимо снажније јер треба да учимо из онога што се овог пута догодило како бисмо били бољи у будућности”, закључио је Гебрејесус, а пренео Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала