- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Удар из Сарајева на Мађарску? Жељка Цвијановић назвала специјалним ратом писање појединих медија

© Sputnik / Дејан СимићЖељка Цвијановић
Жељка Цвијановић - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
Пратите нас
Председница Републике Српске Жељка Цвијановић назвала је данас „опасним подметањем“ наводе појединих сарајевских медија о томе да је европски комесар за проширење Оливер Вархељи са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком договорио одржавање посебне седнице Скупштине Републике Српске.
Цвијановићева је, реагујући на писање сарајевских медија, оценила да је на снази „специјални рат“.
„Ово опет ради сарајевска кухиња у спрези са својим пријатељима, који су у ствари непријатељи једине могуће Босне и Херцеговине. Ко коме шта подмеће и смешта, то више и није важно, али је јасно да је на сцени специјални рат“, рекла је Цвијановићева.
Према њеним речима, то је оно чему се увек прибегне на сарајевској политичкој сцени уз уобичајене претње правосуђем, призивање страних или трупа или високих представника, ангажовање домаће и стране међународне харанге.
„Не знам да ли некоме стварно делује реално да је дошао било који европски комесар и договарао кад ће се одржати седница Народне скупштине Републике Српске. Мени није, заиста, реално ни то да би било ко то и написао. Ово је опасно подметање и у ову политичку прљавштину се настоји увући свако. Мислим да је усмерено на Мађарску због њиховог реалног, објективног и неоптерећеног става о кризи у БиХ“, истакла је Цвијановићева.
Јер, додала је, сви морају хорски и папагајски да понављају сарајевску мантру.
„Иначе, сарајевска сцена је са домаћим и страним актерима постала престоница хистерије, фабрикације, лажи, манипулације и деструкције“, навела је Цвијановићева, пренела је РТРС.
Према писању сарајевских медија и наводима неких политичких странака, европски комесар за проширење Оливер Вархељи договорио је са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком одржавање посебне седнице Народне скупштине Републике Српске.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала