Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Уплашени смо! Срби из Штрпца сведоче о упаду приштинских „командоса“ који очекују и – појачање

© Flickr / David BaileyНије у питању продаја, или приватизација, већ концесија, каже заменик градоначелника општине Штрпце
Није у питању продаја, или приватизација, већ концесија, каже заменик градоначелника општине Штрпце - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
Пратите нас
Уплашени смо, они се понашају како се понашају и ми ту не можемо ништа. Возикају се около, претресају редом, није ни мало пријатно. Може им се да раде шта им је и како им је воља, прича нам дрхтавим гласом Тамара Сталетовић из Штрпца, српског места на КиМ у које су јутрос рано специјалне јединце РОСУ упале без најаве.
Око десет возила специјалних снага РОСУ примећено је већ око шест сати јутрос да се стационирају на ободима овог места. Потом је још толико возила са специјалцима у стилу командоса из неког акционог филма, са маскирним капама и аутоматским оружјем, пристигло у центар Штрпца одакле су кренули да се распоређују пешке ка унапред само њима знаним циљевима.
Тамара каже да је прво обавештење о томе шта се дешава добила преко вибер групе која постоји међу Србима на КиМ, а којом на неки начин једни друге обавештавају шта се где дешава или, као у овом случају, кад се и како покреће специјална јединица РОСУ.
„Када сам сазнала за упад још сам била код куће. Касније су кренули у акцију, хапсили су Србе који су били на власти раније. Блокирали су моју улицу, вршили су рацију. Народ је узнемирен, упали су и у српску општину, не знам шта траже јер нико ништа не зна конкретно о чему се ради,“ прича Тамара Сталетовић.

Није им прву пут

Она каже да је недавно РОСУ упала у један кафић где се окупљају Срби и да су почели да их претресају и да узимају телефоне без икаквог повода.
„Навикавамо се на то да они раде шта им је воља. И ето, шта још да кажем… РОСУ се још шета овуда са пушкама, бахате се, неко каже да ће добити и појачање, ја то не знам… Мада не видим шта ће им, и онако их је превише. Није пријатно,“ каже Тамара.
Ово није први пут да РОСУ упада у Штрпце. Слична ситуација била је у и у јануару, када су се устремили на Дом здравља у Штрпцу јер су имали дојаву да се у њему примењује вакцина против корона вируса.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала