- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Вашингтон: Поједини безбедносни предлози Русије – неприхватљиви

© REUTERS / Larry DowningЗграда Стејт департмента у Вашингтону
Зграда Стејт департмента у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
Пратите нас
САД су спремне да разматрају предлоге Русије у сфери безбедности, али се неки од њих сматрају неприхватљивим, изјавила је помоћница америчког државног секретара за Европу и Евроазију Карен Донфрид.
Она је саопштила да су по питању безбедносних предлога „САД спремне да делују дипломатски преко бројних канала, укључујући билатералну сарадњу, Савет Русија-НАТО и ОЕБС“.
„Спремни смо да дискутујемо о тим предлозима. Спремни смо да радимо на неким стварима и мислимо да ће бити корисно да се о њима разговара у форматима које сам навела. У тим документима постоје и друге ствари које су, Руси то знају, неприхватљиве за нас“, истакла је Донфрид.
Што се тиче преговора са Русијом у билатералном формату и у оквиру ОЕБС-а, САД сматрају да би они могли да буду одржани у јануару 2022. године, додала је Донфрид.
Подсетимо, Русија је 17. децембра објавила нацрте споразума са Сједињеним Америчким Државама и НАТО-ом који, између осталог, укључују одредбе о узајамним гаранцијама безбедности у Европи, о неразмештању ракета средњег и кратког домета у узајамном домету и о одбијању даљег ширења НАТО-а на исток, укључујући и на рачун бивших република СССР-а.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
РУСИЈА
Путин: Напетост у Европи кривица Америке, имамо пуно право на војни одговор
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала