- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Вашингтон: Према Русији – и дипломатија и обуздавање

© AP Photo / Charles DharapakЗграда Стејт департментa
Зграда Стејт департментa - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
Пратите нас
САД се баве истовремено и дипломатијом и обуздавањем према Русији и спремне су да оштро одговоре на поступке Москве које Вашингтон сматра агресивним, изјавио је амерички државни секретар Ентони Блинкен.

„Председник САД Џо Бајден је током свог првог састанка са председником Русије (Владимиром Путином) у Женеви пре неколико месеци рекао председнику Путину да одлучно дајемо предност стабилнијим и предвидљивијим односима између Русије и САД, али ако Русија настави са непромишљеним или агресивним акцијама ми ћемо одлучно одговорити“, рекао је Блинкен, коментаришући ситуацију са вестима о „нападу“ који Русија наводно планира да изведе на Украјину.

Како је додао, америчке власти су спремне да искористе различите канале за преговоре о безбедности, укључујући дијалог о стратешкој стабилности са Русијом. Вашингтон рачуна да ће преговори са Москвом о безбедности почети ускоро после Нове године.
Блинкен је додао да се засад не планира нови састанак председника Русије и САД.
Подсетимо, Русија је небројено пута одбацила оптужбе Запада и Украјине о „агресивном понашању“, истичући да никога не угрожава и да не намерава да било кога напада. У Москви је такође наглашено да се изјаве о „руској агресији“ користе као оправдање за размештање додатне војне технике НАТО у близини руских граница.
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2021
Подкаст
Љубинка Милинчић: Путин повукао потез после ког Америка нема куд — да ли је ово мат
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2021
СВЕТ
НАТО: Русија да прекине ескалацију на граници са Украјином
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала