Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић у Тирани: Нико не може да заустави „Отворени Балкан“

© Sputnik / Лола ЂорђевићОтворени Балкан
Отворени Балкан - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић поручио је у Тирану, на пленарној седници у оквиру „Отвореног Балкана“, да је сигуран да нико не може да заустави ту иницијативу.
Вучић је рекао да иницијатива „Отворени Балкан“ ствара основу за будућност деце и бољи економски развој Северне Македоније, Албаније и Србије.
„Верујем да је ово једна од највећих идеја у данашњој Европи. Сада сам 100 одсто сигуран да нико не може да заустави ову иницијативу“.
Уз захвалност свима који су учествовали у припреми споразума који ће бити потписани током дана, а односе се на лакши проток људи и роба између три земље, Вучић је рекао да су то велики резултати за добробит свих, наводећи да се тиме отварају границе између људи.
„Шта год да будемо радили, најважнији циљ је повезивање људи“, поручио је председник Србије.
Вучић се осврнуо на радне дозволе, истичући да је то важна тема, а као пример дао је компанију „Кромберт-Шуберт“, која има своја постројења у Србији и Северној Македонији.
„Проширењем тржишта рада привући ћемо више компанија са запада и истока, јер ћемо моћи да понудимо више и бољу образовану радну снагу из све три земље. Гарантујем да ћемо у годинама које долазе видети значајно веће привлачење директних страних инвестиција код нас“, казао је Вучић, пренео је Танјуг.
Србија осванула у бојама српске заставе - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
СРБИЈА
Вучић се из Тиране огласио о паљењу српских застава
Александар Вучић, Еди Рама и Зоран Заев - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
СРБИЈА
Рама, Вучић и Заев упутили поруку региону
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала