- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Невероватна прича пилота који је преживео 16 авионских несрећа, а страдао у 17.

© Фото
 - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2021
Пратите нас
Колумбијац Карлос Хулио Родригез Гузман био је искусан пилот који је погинуо након што је доживео 17. авионску несрећу.
Родригез, стар 60 година и са 40 година искуства као пилот, вршио је фумигацију у пољу пиринча 19. децембра када се његов авион срушио. Цивилна одбрана је потврдила смрт пилота након 24 сата потраге и проналаска уништеног авиона.
Родригез је посветио свој живот фумигацији, као и транспорту терета у једномоторним лаким авионима.Током своје каријере успео је да преживи 16 авионских несрећа, од којих је у некима био озбиљно повређен, али то није умањило његову жељу за летењем.
Како наводи лист Тијемпо, најшокантнији инцидент десио се усред амазонске џунгле, када је претрпео повреде ногу, кукова и лица, а помогло му је непознато староседелачко племе.
Ова незаборавна епизода догодила се 1986. године, када је имао 25 година и превозио је робу у авиону „Цесна 180“, дугом осам метара и капацитета до четири особе. Лоше време га је приморало да изненада слети усред амазонске џунгле, али након неколико сати чекања да киша престане, полетео је. Мотор је изгубио снагу и пао, ударивши у дрвеће високо око 15 метара.
Родригез је ударио у прозор авиона и задобио повреде лица, зуба и очних јагодица. Поред тога, на неколико места је поломио обе ноге и претрпео јаке ударце у труп, али је пилотова воља за животом била већа и успео је да испузи и удаљи се од авиона који је требало да експлодира.
Не слутећи озбиљност свог стања, наставио је да се креће по земљи све док није осетио да га нешто вуче за ноге. У почетку је мислио да се ради о животињи, али је касније схватио да се ради о староседелачкој заједници која покушава да га стави у висећу мрежу како би олакшали његов пренос.
Родригез се у интервјуу за колумбијске медије присетио да је ту била једна старица која је изговорила неку врсту молитве, затим су му два мушкарца дала нешто да попије, што му је умањило болове. Према његовој процени, реч је о коки. Аутохтони становници ставили су га у кану и послали низ реку.
Након што је пронађен, седам сати реконструктивне операције и годину и по дана опоравка требало му је да поново полети, упркос заклетви да ће се одустати од авиона.
Родригез је напустио карго-летове и ушао у област фумигације, где је пребродио још 15 незгода без повреда, иако са озбиљном материјалном штетом. Искуство му је пружило умеће за слетање без повреда.
Овог децембра Родригез је доживео 17. несрећу, али исход је био фаталан, преноси Спутњик Мундо.
Месец - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2017
Бивши пилот ЦИА: На Месецу живи 250 милиона становника, имам и доказе за то (видео)
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала