- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Историјска победа Уба у Лиги шампиона

© Фото : Владимир Марковић / ОССОдбојкашице Уба
Одбојкашице Уба - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2021
Пратите нас
Одбојкашице Уба победиле су мађарску Фатум Њиређхазу са 3:0, по сетовима 25:21, 25:20 и 25:23, у трећем колу Лиге шампиона. Српском представнику ово је прва победа у историји у елити.
У првом периоду игре предност се смењивала од самог почетка. Направиле се одбојкашице Уба серију од три поена и повеле са 15:12. Грешкама из напада, изабранице Маријане Боричић, допустиле су противничкој екипи да поравна резултат.
Уследила је игра поен за поен, а кувањем Ане Јакшић и одличним нападом Александре Глигорић, Уб је направио вођство од 22:19. Тачку на овај сет ставила је Софија Медић сјајним блоком и донела свом тиму вођство од 1:0.
Повела је Њиређхаза на почетку другог сета, али су Убљанке брзо дошле до изједначења, а потом и преокренуле резултат у своју корист. Није се предавала противничка екипа, већ је дошла до своје игре и повеле са 18:15.
Међутим, екипа из Уба је имала одговор, сервисима Љубице Кецман и седам узастопних поена стигле су до шест сет лопти. Била је успешна у нападу Сара Павловић и Уб је дуплирао своју предност.
Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
СПОРТ
Терзић за Спутњик о „одласку“: Ако се то деси, прво ће сазнати Савез
У трећем периоду играло се поен за поен до саме завршнице. Виђена је велика борба и са једне и са друге стране. При резултату 21:21, још једном расположен техничар Уба, Ана Јакшић, осваја поен кувањем и уследила је неизвесна завршница. Ипак, одбојкашице Уба прве стижу до сет, а уједно и меч лопте. Тачку на ову утакмицу ставила је Софија Медић ас-сервисом и са 25:23 Уб је забележио своју прву победу у Лиги шампиона.
За најкориснијег играча утакмице проглашена је Ана Јакшић, а рекла је да очекује још већи број победа.
„Мислим да нам је ова победа битна због наше лиге и да се вратимо у домаће првенство у што бољем ритму. Играле смо опуштено, Лига шампиона за нас нема неки велики значај, али идемо даље и надам се да ћемо остварити што већи број победа“, рекла је Јакшић.
Најефикаснија у екипи Уба била је Љиљана Ранковић са 11 поена, док се у противничком тиму највише истакла Никола Радосова са 13.
Терзић за Спутњик о „одласку“: Ако се то деси, прво ће сазнати Савез
Преврнуо се аутобус са српским одбојкашицама – грађани их спасавали
Српски тим намучио турског гиганта, али су Маја и Тијана биле прејаке /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала