Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Канцеларија за КиМ: Шилово пример застрашивања Срба

© AP Photo / Bojan SlavkovicКосовска полиција у Косовској Митровици
Косовска полиција у Косовској Митровици - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2021
Пратите нас
„Недопустиво је и срамотно данашње поступање Косовске полиције која је више сати, без ваљаног основа, претресала куће две српске породице из Шилова и њих изложила додатном притиску и узнемиравању“, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
Реч је, како се истиче, о типичном примеру застрашивања Срба који живе у Косовском Поморављу и перфидном притиску од стране Приштине да се они одатле иселе.
„Иако у кућама домаћина Џаклића и Михајловића ништа нелегално није пронађено, они су више сати били жртве полицијског проверавања, услед кога су претрпели снажан стрес“, навела је Канцеларија за Косово и Метохију.
Указује се да је познат и опробан механизам да власти у Приштини на челу са Аљбином Куртијем, под различитим изговорима, шаљу полицијске снаге у српске куће и села не би ли тако унели додатни немир и страх међу преостали српски народ у покрајини.
„Оно на шта Курти и његови сарадници никако не рачунају јесте чињеница да никаквим једностраним акцијама, нити новим притисцима неће сломити дух и снагу Срба на простору Косова и Метохије, нити изазвати неодмерену реакцију српског народа који је увек окренут миру и мирном суживоту, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
Припадници тзв. специјалних снага Косова - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2021
СРБИЈА
Косовска полиција напустила Шилово после претреса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала