- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва запретила Немачкој узвратним мерама због телевизије РТ

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаСтудио телевизије РТ у Москви
Студио телевизије РТ у Москви - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2021
Пратите нас
Чистећи свој информативни простор, Немачка приморава Русију да предузме узвратне мере, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова поводом вести о скидању канала РТ са емитовања у Европи.
„Настављајући праксу чишћења свог информативног простора у најгорим традицијама цензуре, влада Немачке нас свесно наводи на потребу да предузмемо узвратне мере“, наводи се у коментару Захарове, објављеном на сајту МИП Русије.
Москва има све разлоге да поступке званичног Берлина сматра „необоривим доказом његове одлучујуће улоге у организовању дугогодишњег вишеструког притиска на руски медиј и хајци на његове запослене“.
„Немачке власти су коначно потврдиле своју одлучност да грубо занемарују темељне принципе демократског друштва и да директно крше своје обавезе према међународном праву како би грађанима земље онемогућили приступ било каквим алтернативним изворима информација. Истовремено сматрамо апсолутно неприхватљивом праксу принудног притиска на сателитског оператера заобилазећи процедуре за решавање спорова утврђених поменутом Конвенцијом (Европска конвенција о прекограничној телевизији)“, истакла је Захарова.
Раније је немачки регулатор за медије МАББ приморао европског сателитског оператора „Еутелсат 9Б“ да уклони са своје платформе нови телевизијски канал на немачком језику „РТ ДЕ“ који емитује програм из студија у Москви.
Главна и одговорна уредница РТ и агенције „Спутњик“ Маргарита Симоњан  - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2021
РУСИЈА
Симоњанова о скидању канала „РТ-а“ са емитовања у Европи: Спремамо одговор Берлину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала