- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легенда се упоредила са Ђоковићем – недовољно за Британце да га спомену

© AFP 2023 / DALE DE LA REYНајбољи снукер играч свих времена Рони О'Саливен
Најбољи снукер играч свих времена Рони О'Саливен - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2021
Пратите нас
Рони О'Саливен, по многима најбољи снукер играч свих времена, упоредио се са Новаком Ђоковићем, Рафаелом Надалом, Тајгером Вудсом и Лионелом Месијем када је у питању енергија коју доносе када наступају. Међутим, то није било довољно да Евроспорт из Велике Британије стави у наслов првог тенисера света.
„Другачија је енергија када сам ја на терену' – Рони О'Саливен упоредио себе са Лионелом Месијем, Рафаелом Надалом и Тајгером Вудсом“, гласи наслов на британском порталу Евроспорта.
О'Саливен је пре неколико дана освојио први трофеј после три и по године, победивши Нила Робертсона у финалу Гранд прија у Ковентрију и након великог тријумфа упоредио се са великанима из других спортова.
Ракета, како је надимак О'Саливену, спада међу највеће снукер играче свих времена и то што он доноси овом спорту не може да се упореди ни са једним другим актуелним снукеристом.
Атмосфера у дворани је другачија, енергија је на посебном нивоу, прави спектакл који вас држи приковане крај малих екрана уколико се не нализите уживо на попришту.
Због тога Рони није погрешио што се упоредио са Вудсом, Месијем, Надалом и Ђоковићем, али Британци су занемарили последњег – како у наслову, тако и у тексту.
„Рони О'Саливен се упоредио са Лионелом Месијем, Рафаелом Надалом и Тајгером Вудсом након освајања Светског Гранд прија“, наводи се у првој реченици чланка.
У наставку текста нигде се не спомиње Ђоковић, осим у изјави Ронија коју Британци нису могли да преправе.
„Постоји разлика у атмосфери када не играм и када играм. Другачија је енергија и лепо је што 'то нешто' доносим овом спорту и навијачима. Само неки спортови имају тако нешто и то су Тајгер Вудс (голф), Рафаел Надал (тенис), Новак Ђоковић (тенис), Лионел Меси (фудбал)... Они доносе нешто потпуно другачије спорту и то вас држи прикованим за екране“, казао је О'Саливен.
Рони је освајањем Гранд прија у Ковентрију дошао до 38. велике титуле у каријери и тренутно заузима треће место на ранг листи најбољих снукераша света.
Људи који не знају правила у снукеру, а опет прате мало спорт, знају за О'Саливена и то је показатељ колика је величина Британац у овом свету.
То што се упоредио са, између осталог, Новаком Ђоковићем говори о обојици какве су громаде, али изгледа да то није довољно британским медијима, у овом случају Евроспорта, да ставе српског тенисера у исти кош.
„Ракета“ поново у погону – О'Саливен покорио Ковентри /видео/
Почните годину уз Србију и Ђоковића – познато када Новак игра први меч у 2022.
„Ђоковић никада није био као Федерер и Надал“ – Немац руске крви „погодио у мету“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала