- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Потпуни хаос у Каталонији, а на крају – Руси покрадени!

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаНикола Миротић
Никола Миротић - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
Пратите нас
Утакмица 17. кола Евролиге између Барселоне и Уникса из Казања дефинитивно је била најзанимљивија у сезони. На крају су победили Каталонци, јер су Руси покрадени од стране судија.
Уникс дошао у Барселону са жељом да направи изненађење и настави да пружа феноменалне партије, а то је успевао да уради све до завршнице.
Екипа из Казања је на почетку четврте четвртине имала чак 20 поена предности. Тада су сви мислили да је утакмица готова, али...
Барселона је успела да направи нестваран повратак у меч и да уведе завршницу у драму, али нико није очекивао да ће се тада десити оно што се десило.
Наиме, Уникс је са линије пенала некако успео да задржи предност, па је поенима Лоренза Брауна дошао до +3 на 25 секунди до краја.
Лопта је била за Барселону, одговорност је преузео Никола Миротић и – добио фантомски фаул при наводном шуту за три поена.
На поновљеном снимку се могло видети да Миротић не само да тешко да је уопште био фаулиран, већ је било практично немогуће досудити да је фаул био приликом његовог шута, јер шута није било.
Словеначки судија Дамир Јавор је, ипак, видео фаул при шуту, па је Миротић добио три слободна бацања. Погодио је сва три, Браун је затим промашио шут за победу и отишло се у продужетак.
Изабраници Велимира Перасовића се нису предавали упркос томе што су „прокоцкали“ невероватних +20 у последњој четвртини и у додатних пет минута су могли да дођу до победе.
Кошем Кенана су повели на 27 секунди до краја (106:105), али је затим Барса постигла три поена у једном нападу после офанзивног скока након промашеног бацања.
Прилику да изједначи имао је Кенан, али је на 14 секунди до краја промашио једно бацање... Ипак, истом мером одговорио му је Кајл Кјурик, па су Руси имали још једну шансу.
Одговорност је поново преузео Лорензо Браун, бивши играч Црвене звезде, али је промашио шут за три поена који би Униксу донео победу.
Управо је Браун био најбољи играч гостију са 27 поена, седам скокова, девет асистенција и две украдене лопте.
Сјајан је био његов презимењак Џон Браун са 21 поеном и по пет скокова и украдених. Поменути Кенан је постигао 20 поена, док је Марио Хезоња имао 18.
Код домаћина Миротић је одиграо бриљантно са 28 поена и три скока, уз чак 13/13 са линије пенала.
Кјурик је имао 24, Рокас Јокубаитис 15, а Данте Егзум 13 поена.
У наредном колу, 30. децембра, Уникс у Казању дочекује Анадолу Ефес, док Барселона гостује Басконији.
Тренер „закуцао“ Јокића за клупу и изазвао буру!
Калинић од хероја до трагичара – Мицић пресудио Звезди у Истанбулу
Партизан без решења за руску „легију странаца“ – црно-бели поражени у снежном Краснодару
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала