- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Корејац који је направио чудо и инспирисао Новака

© AFP 2023 / ELSAДакхи Ли
Дакхи Ли - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
Пратите нас
Недавно је на челинџеру у Анталији одигран тениски поен који је пркосио законима физике, а због невероватне ситуације многима је промакло је да је у том поену учествао и Дакхи Ли, глуви тенисер.
Дакхи Ли има 23 године, пореклом је из Јужне Кореје и тренутно је 392. на свету, али су у његову каријеру упућени и тениски великани попут Новака Ђоковића.
Тенисер из Јужне Кореје је глув, али му то не смета да се равноправно такмичи, а недавно је био и актер једног фантастичног поена.
Управо је Дакхи Ли био са друге стране мреже када је Фабијан Марошан захватио лопту рамом рекета, а она је због ветра променила правац.
Дакхи Ли је пре две године успео да забележи прву победу на једном АТП турниру, а иако не успева да направи велики тениски успех, његова учешћа су сама по себи инспиративна.
Новак Ђоковић је 2015. године упознао тенисера из Јужне Кореје на Аустралијан опену, а након тога је на Вимблдону гледао његов меч у јуниорској конкуренцији.
„Његова прича, упорност и способност да превазиђе своје препреке је нешто што инспирише и даје наду многима“, рекао је тада Ђоковић.
Тенисер је пролазио кроз многе потешкоће и неразумевање, али то што не чује он на терену види као предност.
„Људи моју глувоћу сматрају инвалидитетом, али ја то видим као највећу предност у односу на друге играче. То је посебан дар, који други тенисери немају. Никада не могу да ме ометају добацивања са трибина, противник или било шта са стране током меча. То само значи да могу да будем у потпуности сконцентрисан на своју игру“, обајснио је Дакхи Ли.
Новак Ђоковић, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2021
СПОРТ
Аустралија неће Новака: „Не знам одакле долази прича о рупи у закону“
Новак Ђоковић на Завршном турниру у Торину - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2021
СПОРТ
Новак се пријавио, али су из Аустралије стигле нове претње...
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
СПОРТ
Британци номиновали Ђоковића за личност године
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала