- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пикси у елементу на додели: Национални стадион? То ће бити београдска лепотица

© Sputnik / Лола ЂорђевићДраган Стојковић Пикси – селектор фудбалске репрезентације Србије
Драган Стојковић Пикси – селектор фудбалске репрезентације Србије - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
Пратите нас
Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентације Србије, био је изузетно расположен на додели Златне лопте Фудбалског савеза Србије. Пикси се захвалио ФСС-у, породици, играчима, али и председнику Србије на подршци у остварењу великог успеха.
Иза Србије је једна од најуспешнијих фудбалских година у последње време, победом у Лисабону обезбеђен је директан пласман на Мундијал у Катару, а Пиксијев печат видљив је у сваком сегменту.
Селектор Србије добио је Златну лопту за најбољег тренера у 2021. години и на свечаној церемонији био је јако расположен.
„Је л’ ми је добар стајлинг, свиђа вам се? Велика привилегија стајати на овом месту у овој улози. Видимо да је констатација свих, целе нације, да је ова година успешна и много лепа за фудбал, како репрезентативни тако и клупски. То је оно што враћа веру у фудбал, у шта ми морамо да верујемо и наставимо да будемо бољи. Снежана ми увек каже да кад држим говоре, да будем кратак, тако да ћу пробати да будем кратак да не бих имао проблема кад се вратим кући“, рекао је Пикси и насмејао све присутне.
Стојковић се затим захвалио породици која му је највећа подршка, а није изоставио ни Фудбалски савез Србије који му је дао сву слободу.
„Хвала ФСС на челу са Бјековићем, за две ствари. Прва што сте ме поставили овде и дали поверење да бринем о резултатима селекције и друга на подршци од првог дана од почетка марта до последње утакмице у Лисабону. Сваки тренер би могао да пожели овако нешто. Имамо све предуслове да успешно обављамо овај посао“, истакао је Пикси.
Драган Стојковић Пикси, Јелена Чанковић и Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
СПОРТ
Златне лопте уручене најбољима – Пикси и Тадић обележили годину
Обраћање није прошло без захвалности председнику Србије.
„Хвала му на више него искреној подршци. Осетио сам то као селектор, исто као и играчи и цео ФСС. Да му се захвалим на томе, јер када вас први човек подржава и верује у пројекат осећате се лагодније да наставите да радите започет посао. Та подршка није само на причи и имали смо да видимо. Верујемо да ћемо наставити да нашу нацију чинимо срећном и задовољном.“
Пикси се кратко дотакао и националног стадиона који би ускоро требало да се гради, а напоменуо је и да га радује реконструкција многих других стадиона широм Србије.
„До јуче имагинација, а данас поприма обрисе стварности. Национални стадион толико га ишчекујемо и десиће се. То ће бити лепо за српски фудбал, Београд и Србију. Сви једва чекамо да се заврши. Стадион да буде београдска лепотица, да људи уживају на њему“, закључио је Пикси.
Златне лопте уручене најбољима – Пикси и Тадић обележили годину
Откривена бахатост богаташа – шта се крије иза „гастроентеритиса“
Јелена је најбоља фудбалерка Србије! /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала