- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тренер „закуцао“ Јокића за клупу и изазвао буру!

© AP Photo / Mark J. TerrillНикола Јокић и Мајкл Мелоун
Никола Јокић и Мајкл Мелоун - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
Пратите нас
Кошаркаши Денвер Нагетса поражени су од једне од најлошијих екипа ове сезоне, Оклахома Сити Тандера. Поразу је претходио потез Мајкла Мелоуна да Николу Јокића и целу прву постави екипе пошаље на клупу средином треће деонице – и више не врати у игру до краја.
Оклахома је савладала Денвер резултатом 108:94 у ноћи између среде и четвртка.
Јокић је на терену провео 25 минута и за то време имао 13 поена (5/9), седам скокова, три асистенције и две блокаде.
Међутим, Нагетси нису играли добро, па је Оклахома, екипа која се налази међу последњима на табели, успела да дође до чак +16 на 4:51 до краја треће деонице.
Тада је тренер Мајкл Мелоун одлучио да целу прву петорку пошаље на клупу... И не врати је у игру до краја меча.
Резервисти Денвера су успели да се средином последњег квартала врате на једноцифрен заостатак, али то није натерало америчког тренера да барем Јокића, најбољег играча лиге, врати на терен, што је изнервирало навијаче франшизе из Колорада.
Мелоун је после меча рекао да је мислио да стартери „нису заслужили прилику“ да се врате у утакмицу.
„Победе и порази јесу битни. То разумем, овај бизнис воде резултати... Али, чак и када смо спустили разлику, нисам хтео да вратим стартере. Они нису заслужили ту шансу“, објаснио је Мелоун и похвалио борбу и игру клупе.
„Извините ме, али Јокић носи овај тим целе сезоне. Ја углавном волим Мелоуна, али ово није било паметно. Мора да игра најбољи играч, ово није средња школа“, био је коментар само једног од великог броја бесних навијача.
„Ово што је Мелоун урадио вечерас мора да буде истражено. Једноцифрена разлика у четвртој четвртини и он остави све своје стартере (укључујући Јокића) на клупи 15 минута. Истражите ово одмах!“, бесно је истакао блогер Џе Мекгвајер.
Тандер је до победе водио Шеј Гилџус-Александер са 27 поена, 11 скокова и 12 асистенција. Лу Дорт је имао 15, док су по 14 поена убацили Џеремаја Робинсон-Ерл и Џош Гиди.
Наш Алексеј Покушевски је одиграо 12 минута, али за то време дошао до само једног скока и једне украдене лопте, уз 0/2 из игре и три изгубљене лопте.
На другој страни Јокић је са 13 поена био најефикаснији. По 12 су убацили Ерон Гордон и Остин Риверс, док је десет имао Монте Морис.
Прилику за поправни Мелоун, Јокић и Денвер ће имати дан касније, када дочекују Шарлот Хорнетсе.
Боби одушевио легенду Даласа: „Руке су му огромне“ /видео/
Јокић: „И даље мислим да ћу бити коњар“
Бизарна ситуација у Бостону: Лажни аларм направио пометњу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала