- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко: Референдум о уставним изменама у другој половини фебруара

© Фото : пресс-служба президента БеларусиЛукашенко на „Великом разговору са председником“
Лукашенко на „Великом разговору са председником“ - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да ће референдум о уставним изменама земље бити одржан у фебруару 2022. године.
„Референдум ће бити одржан у другој половини фебруара“, саопштио је шеф белоруске државе на састанку са члановима комисије и радне групе за измене Устава у Минску.
Према његовим речима, „након периода расправе о нацрту овог Устава, састаћемо се још једном, како бисмо видели које значајне, фундаменталне предлоге ће дати народ, у оквиру радне групе, а онда ћемо одржати завршни састанак Уставне комисије“.
„И са већ спремним нацртом, након што Уставна комисија размотри резултате рада наше радне групе и одобри их, изнећемо предлог Устава на референдум“, рекао је белоруски лидер.
Подсетимо, Лукашенко је 16. марта потписао Указ о формирању Уставне комисије која се бави уставним изменама. Комисија има 36 чланова. Она је изнела шефу белоруске државе своје предлоге али Лукашенко је крајем јула вратио нацрт на дораду. Крајем августа Комисија упутила председнику дорађену, коначну верзију предлога измена Устава.
Лукашенко је раније обећао да ће поднети оставку након усвајања амандмана на Устав. Комисија за припрему допуна већ је почела са радом.
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2021
РУСИЈА
Лукашенко: Ја сам састављао Устав, референдум у фебруару ако не избије рат
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала