- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Небески нуклеарни штит: Вековна историја Стратегијске авијације Русије /видео/

© Фото : Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаБомбардер Ту-22М3 и ловац МиГ-31 са хиперсоничним ракетама "Кинжал"
Бомбардер Ту-22М3 и ловац МиГ-31 са хиперсоничним ракетама Кинжал - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
Пратите нас
Стратегијска авијација Русије 23. децембра прославља 107 година од оснивања. Она је саставни део стратешких нуклеарних снага Ваздушно-космичких снага Русије и служи за решавање задатака у свим стратешким правцима.

Авијација великог радијуса дејства опремљена је стратешким носачима ракета Ту-160 и Ту-95МС, бомбардерима Ту-22М3, летећим танкерима Ил-78, тренажним и транспортним авионима различитих модификација.

Стратегијска авијација ове године је учествовала у бројним војним вежбама, као што су заједничке стратешке вежбе „Запад 2021“, вежбе са Северном и Тихоокеанском флотом, као и другим борбеним обукама.
Такође, ове године је посада авијације великог радијуса дејства реализовала треће заједничко ваздушно патролирање у азијско-пацифичком региону са посадом Ратног ваздухопловства Кине. Лет је био тежак, јер су се авиони дуго налазили у ваздуху изнад водене површине, а такође су прешли државну границу и летели изнад Кине.
У 2021. години план борбене обуке Стратегијске авијације реализован је 100 одсто.
Стратегијска авијација потиче од ескадриле летелица „Иља Муромец“ – прве у свету формације тешких бомбардера, основане 23. децембра 1914. године.
Стратегический бомбардировщик-ракетоносец Ту-160 на авиабазе ВВС России в городе Энгельсе - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2021
РУСИЈА
Потпуно модернизован „Бели лабуд“ ускоро полеће
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала