- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како је Јокић обасипан критикама довео игру до савршенства – крив је Американац /видео/

© AP Photo / Adam HungerСрпски кошаркаш Никола Јокић
Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
Пратите нас
Никола Јокић ове сезоне поред одличне офанзивне помаже екипи и у дефанзиви где је сјајан када треба да спречи напад противничког тима. Ипак, није тако било ранијих година због чега га је оштро критиковао Дрејмонд Грин, играч Голден Стејта.
Никола Јокић забележио је најслабију партију ове сезоне у мечу Денвера против Оклахома Сити Тандера, а за то је крива и мала минутажа коју је имао на тој утакмици.
Ипак, Јокићу је ово први „кикс“ од старта сезоне, а уз фантастичну офанзиву преводио је Нагетсе и у дефанзиви иако се много пута водила полемика око тога да ли је српски ас добар у одбрани.
Један од најгласнијих критичара Јокићеве дефанзиве био је Дрејмонд Грин који се присетио како је Николи указивао на грешке.
„Критиковао сам Јокићеву одбрану. Било је у стилу, ако хоће стварно да буду добар тим, онда је он кичма те одбране, мора да буде добар у дефанзиви. Показао сам му четири клипа. Како се не ротира добро као ниско постављен играч, како се не креће. Четири клипа где сам био веома критичан према њему“, испричао је Грин у свом подкасту „Шоу Дрејмонда Грина“ бишем колеги Мету Барнсу.
Погледајте и ситуације у којима је Грин критиковао Јокића.
„Сви волимо Јокића у нападу, али ако Денвер жели да било шта икада освоји, Јокић мора да буде бољи у одбрани“, рекао је Дрејмонд и показао неколико ситуација у којима је српски кошаркаш направио пропусте у одбрани.
Сезону после тога, након што је Грин критиковао српског аса, Јокић је на утакмици Нагетса и Вориорса пришао искусном кошаркашу и рекао му да је гледао његов сегмент на телевизији и да је у праву.
„На то сам му рекао – сада си сто одсто бољи. Гледао сам те ове године и бољи си стопроцентно“, закључио је Грин.
Ово само показује колико Јокић нема его набеђене звезде, као што би могао да има јер је актуелни МВП, и како је Гринов савет схватио као пријатељски.
А, многи би се увредили да их неки кошаркаш јавно критикује, баш због тог ега и става „ти ћеш да ми кажеш“.
Јокић то нема и зато је актуелни МВП јер константно ради на себи, напредује, слуша друге и такав став далеко ће га догурати.
Никола Јокић и Мајкл Мелоун - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
СПОРТ
Тренер „закуцао“ Јокића за клупу и изазвао буру!
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
СПОРТ
Вратио се Богдан у дуелу „осакаћених“ /видео/
Никола Миротић - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
СПОРТ
Потпуни хаос у Каталонији, а на крају – Руси покрадени!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала