- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немац послао Новакове ривале у „пензију“ – бројке не лажу

© AP Photo / Rick RycroftБорис Бекер и Новак Ђоковић током Аустралијан опена 2016.
Борис Бекер и Новак Ђоковић током Аустралијан опена 2016. - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић током ове сезоне надмашио је мноштво рекорда, а Борис Бекер на крају године закључио је да је српски ас дошао до бројки којима иза себе оставља Рафаела Надала и Роџера Федерера.
Три Гренд слема, највише проведених недеља као светски број један и стегнута песница и када је ситуација безизлазна. Све је то обележило још једну историјску сезону Новака Ђоковића коју је помно испратио Борис Бекер.
Немац је тренирао Новака и заједно са њим и изградио неке од успеха, па је тако после остварених рекорда и бројки бивши тенисер светсан да Ђоковићеви највећи ривали губе трку за звањем највећег свих времена.
„Чињеница да њих тројица имају по 20 Гренд слемова је невероватна и то нико неће поновити. Играју један против другога већ 15 година. Нису освајали више Гренд слемова само зато што је други од њих то учинио. Бројеви једноставно не лажу. Као бивши тенисер знам колико је број недеља на врху АТП листе важан, а Новак је ту једноставно далеко испред свих“, почео је објашњење Бекер за „ Еуроспорт“.
Док су се Надал и Федерер ове године мучили са повредама, први рекет света трудио се да их сустигне у многим ставкама. Многима ипак највећи доказ о успеху Ђоковића јесте рекорд из марта када је престигао Федерера по броју недеља проведених на АТП врху.
„Да сва тројица сутра заврше каријеру, Новак би био највећи икада“, одлучан је Бекер.
Иако је радио са Новаком, Немац је признао да је највећи фан Роџера Федерера. Међутим иако изузетно воли и поштује његов стил игре, Бекер није сигуран колико ће Швајцарац моћи да пружи после операција колена.
„Мислим да њих двојица морају да размисле колико ће се још звати тенисерима. Са Рафом ће то бити мало лакше него са Роџером. Нема већег фана Федерера од мене, али не знам како ће успети да се врати после операције колена у 41. години. Успео је већ невероватне ствари, када смо мислили да неће моћи, зато не бих искључио његов повратак“, закључио је Борис Бекер.
Новак Ђоковић и Филип Крајиновић током меча против Хрватске у Дејвис купу - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2021
СПОРТ
Почните годину уз Србију и Ђоковића – познато када Новак игра први меч у 2022.
Новак Ђоковић и Александер Зверев - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2021
СПОРТ
„Ђоковић никада није био као Федерер и Надал“ – Немац руске крви „погодио у мету“
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2021
СПОРТ
„Ђоковић неће бити под притиском да открије статус“ – објављене нове информације из Аустралије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала