- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Година великог лома из угла Мише Ђурковића | Од четвртка до четвртка

© SputnikМиша Ђурковић
Миша Ђурковић - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
Пратите нас
Догађаје који су обележили протеклих недељу дана у емисији „Од четвртка до четвртка“ коментарише Миша Ђурковић, директор Института за европске студије.
Председник Русије Владимир Путин поручио је да се та земља не може победити, већ само уништити изнутра. Тужилаштво Босне и Херцеговине води истрагу против руководства Републике Српске због наводног кршења уставног поретка у БиХ, а Европска унија тајно мења закон у БиХ због страха од новог сукоба. Истовремено, хрватски председник Зоран Милановић тврди да ће се заложити да Косово признају све чланице ЕУ.
О овим темама у емисији „Од четвртка до четвртка“ разговарају Наташа Милосављевић и њен гост – директор Института за европске студије Миша Ђурковић. Питамо га:
Коме се Владимир Путин највише обраћао порукама са традиционалне конференције за новинаре?
Да ли ће ЕУ повући Инцков закон? Зашто тужилаштво Босне и Херцеговине баш сада спроводи истрагу против 13 особа из окружења Милорада Додика? Да ли је пооштрена реторика Жељка Комшића и Бакира Изетбеговића заправо очајнички покушај да се привуче пажња међународне заједнице?
Како Србија треба да реагује на потез хрватског председника који је рекао да не разуме земље-чланице ЕУ које нису признале Косово и да ће се лично заложити да се то исправи?
Колико су опасне тврдње Мила Ђукановића да се „великосрпски национализам суштински никада није помирио са црногорском независношћу“? Каква је судбина црногорске Владе?
Да ли је за предлог Закона о референдуму и народној иницијативи и уставне промене или против њих?
Емисија „Од четвртка до четвртка“ анализира најактуелније теме које су обележиле претходних седам дана. Води је Наташа Милосављевић.
Гости су политиколози, социолози, војни стручњаци, дипломате, новинари, добри познаваоци актуелних политичких прилика. Емитује се сваког четвртка од 21.00.
Од четвртка до четвртка, 23.12.2021
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала