- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шок у Мадриду – „деца“ из Србије и Словеније славила против гиганта из Москве!

© Фото : Youtube/Screenshot/TresMasUnoСрпски кошаркаш Тристан Вукчевић у дресу Реал Мадрида на утакмици против Бетиса
Српски кошаркаш Тристан Вукчевић у дресу Реал Мадрида на утакмици против Бетиса - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
Пратите нас
Кошаркаши Реал Мадрида направили су велико изненађење победивши ЦСКА 71:65 у 17. колу Евролиге. Мадриђани су на овом сусрету били са само деветорицом кошаркаша од којих је су четири јуниора – Тристан Вукчевић, Урбан Клавжар, Седик Гаруба и Баба Милер.
Вирус корона десетковао је Реал Мадрид, због истог проблема на клупи није био ни тренер Пабло Ласо, те се очекивала рутинска победа Московљана који су у престоницу Шпаније дошли у пуном саставу.
Мадриђани су у састав уврстили четворицу тинејџера од којих је Вукчевић (Србија) најстарији са 18 година, док Клавжар (Словенија), Гаруба (Шпанија) и Милер (Шпанија) још нису пунолетни.
И сва четворица су добила шансу јер Реал није могао да игра са само пет играча свих 40 минута и имали су солидан учинак.
Најбољу партију од тинејџера одиграо је Клавжар који је постигао 10 поена за 22 минута на терену, док је Вукчевић убацио шест, али није играо много у завршници због мањка искуства.
Гаруба је такође имао солидну минутажу (15 минута), док је Милер само два минута провео на паркету.
Највећи терет изнели су они искуснији, односно Таварес, Љуљ, Фернадес и Вилијамс-Гос, момци који су „избегли“ корону у свом хаосу у ком се налази клуб из Мадрида.
Гос је био најефикаснији са 17 поена, Таварес је постигао 15 уз 10 скокова, док су Љуљ и поменути Клавжар убацили 10 поена.
ЦСКА је наставио да се мучи и овај пораз још једна је потврда да се клуб налази у кризи. Председник клуб Андреј Ватутин већ је казнио кошаркаше и стручни штаб месечном платом, али то изгледа није дало резултата.
Српски кошаркаш Никола Милутинов био је један од ретких расположених у ЦСКА и меч је завршио са 13 поена и 10 скокова.
Реал је од старта утакмице показао да није изашао са „белом заставом“ на паркет и да ће покушати све да дође до победе. ЦСКА је потценио ривала, мислио је да ће лако победити јуниоре и то им се касније обило о главу.
У четвртој четвртини нису могли ништа да погоде, а имали су отворене шутеве. Лопта једноставно није хтела да прође кроз обруч и домаћин је то знао како да искористи.
Кључне кошеве у завршници постигао је Најџел Вилијамс-Гос, бивши кошаркаш Партизана, и Реал је успео да направи сензацију у Евролиги.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Како је Јокић обасипан критикама довео игру до савршенства – крив је Американац /видео/
Руска легенда није успела – Србин спасава великана: „Ово је наша кућа!“
Србија бруји о скандалу – судије се нису огрешиле само о Русе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала