- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјина одговара Путину: Не припремамо војну операцију у Донбасу

© Sputnik / Михаил Воскресенски / Уђи у базу фотографијаМИП Украјине
МИП Украјине - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
Пратите нас
Портпарол Министарства спољних послова Украјине Олег Николенко демантовао је изјаву руског председника Владимира Путина који је рекао да се стиче утисак да украјинске власти припремају трећу војну операцију у Донбасу.

„Изјава председника Русије о томе да Украјина наводно припрема 'војну операцију' у Донбасу није тачна... Стални напори украјинског руководства да се померимо са места у мировном процесу, пре свега у 'нормандијском формату', јасно илуструју посвећеност Украјине политичко-дипломатском начину решавања оружаног сукоба. Штавише, шеф кабинета председника Украјине и наша делегација у Трилатералној контакт групи урадили су титански посао како би се обновило примирје што је јуче постигнуто“, рекао је Николенко, пренела је агенција „Униан“.

Портпарол је такође апеловао на Русију да се фокусира на реализацију споразума.
„Позивамо Русију да се фокусира на спровођење споразума о примирју и окончању међународног оружаног сукоба на истоку Украјине“, поручио је Николенко.
Подсетимо, председник Русије Владимир Путин на данашњој конференцији за штампу рекао је да се стиче утисак да се у Украјини спремају за трећу војну операцију и да унапред упозоравају Москву да се не меша, иначе ће уследити нове санкције. Како је истакао, то је прва опција на коју Русија мора да реагује, док је друга опција стварање Антирусије у Украјини, уз допремање оружја и испирање мозгова становништву.
Председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
РУСИЈА
Путин о Украјини: Стиче се утисак да се спремају на трећу војну операцију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала