- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Богдановић играо „хорор“ утакмицу, па кренуо да решета: „Нисам хтео негативан рекорд“

© AP Photo / Chris SzagolaСрпски кошаркаш Богдан Богдановић
Српски кошаркаш Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2021
Пратите нас
Богдан Богдановић, кошаркаш Атланте Хокс, био је најзаслужнији за велики тријумф против Филаделфије 76ерс 98:96, али врло лако могао је да буде трагичар јер је последња четири минута утакмице дочекао без коша из игре – 0/13.
Богдановић се тек вратио из повреде, потребно му је време да уђе у ритам и то се најбоље видели против великог ривала – Филаделфије.
У репризи прошлогодишњег полуфинала Источне конференције виђена је сјајна утакмице између две екипе и велика победа Атланте, с обзиром да су на сусрету играли без, између осталог, Треја Јанга и Клинта Капеле.
Очекивала се победа Филаделфије пред својим навијачима, али питали су се нешто и Богдановић и друштво.
Од друге четвртине играла се егал утакмица, тврдо, на мало поена, а Богдановић се мучио и мучио. Није могао ништа да погоди, искључиво је поентирао са линије за слободна бацања и било је јасно да мора да повуче уколико Хокси желе до тријумфа против Сиксерса.
И, то се догодило. На 3:44 до краја сусрета, Богдан је погодио први кош из игре, затим је поново био прецизан и поново и на минут и по до краја сусрета постигао је вероватно кључни кош.
Направио је себи простор после корака уназад и поцепао је мрежицу за великих +6, 98:92. Богдан је претходно поентирао и за 96:92, и са десет поена у последња три минута био је најзаслужнији за тријумф Хокса.
На крају је имао 15 поена, очајних 4/17 из игре, али када се погледа да је био на 0/13 и да је меч завршио са 4/4, онда је тај податак прилично неважан.
„У том тренутку, на крају, било је мало и лично. Помислио сам, не могу да оборим (негативан) рекорд вечерас. То сам понављао себи. Било је неколико шутева који су ушли и изашли, али знам тај осећај и тада морате само да верујете. Све су то били добри шутеви, нисам их форсирао...“, рекао је Богдан после утакмице.
Ова победа је још већа када се узме у обзир да су, поред Капеле, Јанга, Галинарија... ван терена у другом полувремену били и Рајт и Редиш који су због повреде раније завршили утакмице.
Поред Богдановића велики допринос имао је и Мејс са 14 поена и 11 скокова, Колинс је убацио 17, Редиш 18, а Оконгву 13 поена.
У пораженом тиму Ембид је постигао 23 поена, Мекси је додао 17, а Херис је подбацио са 16 поена (5/14 из игре).

Бјелица добар, „кромпир“ Покушевског

Претходне ноћи на терену, уз Богдановића и Јокића, били су Немања Бјелица и Алексеј Покушевски.
Бели је одиграо добру утакмицу у победи Голден Стејта над Мемфисом – 113:104. Постигао је девет поена, уз то је имао седам скокова и две асистенције за 22 минута на терену.
Утакмица је протекла у знаку Стефа Карија који је дуел завршио са 46 поена, четири скока, четири асистенције и осам погођених тројки.
Покушевски не може да се похвали добром утакмицом, а нити сезоном коју игра у дресу Оклахоме. Млади кошаркаш тешко проналази ритам и против Финикса се није уписао у листу стрелаца.

НБА, резултати, четвртак на петак:

Индијана – Хјустон 118:106
Орландо – Њу Орлеанс 104:110
Филаделфија – Атланта 96:98
Мајами – Детроит 115:112
Њујорк – Вашингтон 117:124
Далас – Милвоки 95:102
Денвер – Шарлот 107:115
Финикс – Оклахома 113:101
Јута – Минесота 128:116
Голден Стејт – Мемфис 113:104
ЛА Лејкерс – Сан Антонио 110:138
Шок у Мадриду – „деца“ из Србије и Словеније славила против гиганта из Москве!
Како је Јокић обасипан критикама довео игру до савршенства – крив је Американац /видео/
Руска легенда није успела – Србин спасава великана: „Ово је наша кућа!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала