- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Гаспром“: Европа троши рекордне количине залиха гаса

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЛого компаније "Гаспром" на Петербуршком међународном економском форуму
Лого компаније Гаспром на Петербуршком међународном економском форуму - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2021
Пратите нас
Европа троши рекордне количине гаса из својих складишта и према ситуацији од 22. децембра потрошила је већ 41 одсто запремине гаса који је ускладиштен током 2021. године, саопштио је „Гаспром“.

„Према подацима компаније ‘Gas Infrastructure Europe’ од 22. децембра из подземних европских складишта је узето већ 41 одсто запремине гаса ускладиштеног ове године“, наводи се у саопштењу.

Поред тога, компанија наводи да су 21. и 22. децембар забележене рекордне дневне потрошње гаса из подземних складишта Европе – 700 милиона кубних метара и 712 милиона кубних метара.
Према подацима компаније „Gas Infrastructure Europe“, попуњеност европских подземних складишта гаса се 22. децембра смањила до 57,5 одсто и сада износи нешто више од 62 милијарде кубних метара, односно за 22,5 милијарди кубних метара мање него 2020. године.
Eнергетскa кризa у Европи и начини за њено превазилажење били су тема емисије „Енергија Спутњика“, чији је гост био др Горан Радосављевић.
Штанд компаније Гаспром на сајму у оквиру Руског инвестиционог форума у Сочију - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
РУСИЈА
Путин оштро о оптужбама да је „Гаспром“ крив за енергетску кризу: Све време лажу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала