Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Колапс у Приштини због рестрикција струје: Семафори не раде, блокиран саобраћај, грађани се буне

CC0 / Pixabay / Саобраћајна гужва
Саобраћајна гужва - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2021
Пратите нас
Семафори у центру Приштине не раде због нестанка струје, што је довело до блокаде саобраћаја, а становници једног приштинског насеља протестовали су синоћ јер више од 24 сата немају струју, преносе приштински медији. На Косову и Метохији од четвртка су уведене рестрикције струје због преоптерећења система.
Портал Репортери наводи да је блокирана раскрсница код Катедрале Мајка Тереза у Приштини и да је саобраћај блокиран.
Како јавља Кљан Косова, мештани приштинског насеља Ветерник синоћ су протестовали јер више од 24 сата нису имали електричну енергију.
Према њиховим речима, највећи проблем им задаје то што немају грејање у хладним зимским данима, али и то што не знају тачан узрок овако дугог нестанка струје и када ће је добити. најавили су да ће, уколико не добију одговор КЕДС-а, бити принуђени на драстичније кораке.
Упозорили су да би могли да блокирају магистрални пут.
Слични проблеми забележени су и у осталим градовима на Косову и Метохији, а разлог томе је, према наводима из КЕДС-а, велико оптерећење мреже, пренео је портал Косово онлајн.

На северу Космета два пута по два сата без струје

Потрошачи на северу Косова и Метохије и данас ће два пута на по два сата остати без струје због рестрикција, потврдио је Танјугу координатор диспечерске службе Север Зоран Обрадовић.
Како је навео, добили су наређење од КОСТ-а да 90 одсто потрошача који се напајају са косовских електрана искључе по два пута дневно на по два сата.
"Држимо приоритет као што је болница, водовод, домови здравља због короне. То држимо и тако ће бити и наредних дана, а колико ће потрајати не знамо", казао је Обрадовић.
На северу КиМ данас је струја била искључена од 8.00 до 10.00 часова, а потрошаче очекује и нестанак струје од 16.00 до 18.00 сати.
Обрадовић каже да након искључења струје приликом поновног укључивања потрошачима имају огромне проблеме јер је прекомерна потрошња, горе осигурачи, испадају далеководи.
"И за наредне дане су планиране рестрикције, само се време у које време ће бити искључена се мења, а информацију о томе добијамо свако јутро у 8 сати ујутру. У зависности од тога како је оптерећена мрежа у систему, тако и радимо рестрикције", навео је Обрадовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала