Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ухапшена Дијана Хркаловић

© Фото : screenshot/Portal InformerДијана Хркаловић
Дијана Хркаловић - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2021
Пратите нас
Бивша државна секретарка Дијана Хркаловић ухапшена је вечерас, пошто је усвојена жалба Тужилаштва за организовани криминал на њено пуштање из притвора.
Хркаловићевој је одређен притвор због опасности од бекства, и пребачена је у притвор у Централни затвор, објавиле су Новости.
Специјални суд у Београду укинуо је притвор бившој државној секретарки у Министарству унутрашњих послова 10. децембра.
Потом је Апелациони суд у Београду укинуо то решење и наложио да се поново размотри предлог тужиоца за одређивање притвора због опасности од бекства.
Хркаловићка се терети да је извршила два кривична дела трговина утицајем за које је запрећена казна затвора између једне и осам година затвора.
Сумњичи се да је утицала на начелника одељења за специјалне истражне методе Дејана Миленковића да не достави благовремено неке извештаје тужилаштву у вези са убиством Властимира Милошевића, познатом као "убиство на шинама", за које је био оптужен, а касније правоснажно ослобођен Вељко Беливук, који је сада оптужен за најбруталнија кривична дела као вођа криминалне групе "Принципи".
Пре 20-ак дана против ње је проширена истрага због сумње да је заједно са бившим начелником Полицијске управе Нови Сад Милорадом Шушњићем неовлашћено прислушкивала босанског криминалца Дарка Елеза, који је недавно изручен из Србије Босни и Херцеговини због низа тамо почињених кривичних дела.
Тужилаштво је у оптужном предлогу против Хркаловићеве затражило казну од пет година затвора.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала